North Sea Jazz live bij de NTR op radio en televisie

De NTR doet zoals elk jaar verslag van het jazzfestival North Sea Jazz op televisie en radio. Het festival wordt tot en met zondag gehouden in Rotterdam.

North Sea Jazz

Het North Sea Jazz Festival is een jaarlijks festival dat in het tweede weekend van juli wordt georganiseerd. Tot en met 2005 vond het festival plaats in het World Forum Convention Center in Den Haag toentertijd Congresgebouw geheten; vanaf 2006 wordt het gehouden in Ahoy te Rotterdam. Dit jaar zijn er optredens van onder andere Pharrell Williams, James Blake en The Roots

NPO 3

Op NPO 3 zijn op zaterdagavond om 22.20 uur veel optredens te zien vanuit Rotterdam. Er staan optredens op het programma van Pharrell Williams, James Blake, The Roots, Vintage Trouble, Christian Scott, Buddy Guy, Level 42 en Snarky Puppy. Ook op maandag 11 juli staat NPO 3 in het teken van North Sea Jazz met dan aandacht voor Earth, Wind & Fire, Miguel, Ibrahim Maalouf, St. Germain, Fresku, Candy Dulfer, Gregory Porter, Anderson Paak & The Free Nationals en Simply Red. De presentatie is in handen van Winfried Baijens en Andrew Makkinga.

NPO Radio 2

De publieke radiozender NPO Radio 2 zendt dit weekeinde live uit vanaf North Sea Jazz. De uitzendingen komen vanavond, vrijdag 8 juli, vanaf 16.00 uur uit Rotterdam en gaan door tot 24.00 uur. Op zaterdag zendt NPO Radio 2 vanaf 18.00 uur live uit vanaf het festival en op zondag al vanaf 16.00 uur. Alles is ook te volgen via een livestream. NPO Radio 2 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Een overzicht van de uitzendingen van NPO Radio 2 vanuit Rotterdam vind je hier.

NPO Soul & Jazz

De NTR-programma’s op NPO Soul & Jazz staan vanaf maandag 11 juli de hele week volledig in het teken van North Sea Jazz 2016. Andrew Makkinga (ma t/m do 19-22 uur), Winfried Baijens (vrijdag 19-22 uur) en Co de Kloet (za & zo 19.00 – 21.00 uur) blikken in hun programma’s uitgebreid terug op het weekend met interviews, reportages en heel veel live opnames van North Sea Jazz 2016. In de dagelijkse concertbalk van 22.00 – 23.oo uur worden hele concerten uitgezonden. NPO Soul & Jazz is te ontvangen via DAB+, vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO Cultura

Op zondag 9 juli zendt de NTR op de digitale themazender Npo Cultura van 18:00 tot en met 00:00 uur een marathonuitzending uit met zoveel de complete concerten van North Sea jazz 2016. Prestatie: Winfried Baijens. NPO Cultura is te ontvangen via vrijwel alle digitale televisieaanbieders en Internet. www.npo.nl/cultura

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.