NOS app nu ook beschikbaar voor Android

nosVanaf nu is de NOS app ook beschikbaar voor mobiele telefoons die draaien op het besturingssysteem Android. Dit bericht de NOS in een persbericht vandaag.

Dat betekent dat je het laatste nieuws, sport, weer, verkeer en de meest recente uitzendingen van onder andere het NOS Journaal, NOS Studio Sport en Nieuwsuur nu ook snel en overzichtelijk kunt raadplegen op mobiele telefoons met Android als besturingssysteem. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

NOS-video’s en -uitzendingen kunnen via de app ‘on demand’ worden bekeken. Ook kun je Radio 1 luisteren en tijdens evenementen, zoals de Olympische Spelen of de Tour de France, is er een speciaal gedeelte over dat evenement in de app. Verder bevatten veel berichten naast tekst ook audio en/of video, waar je gemakkelijk doorheen bladert.

Mobiel vormt een steeds belangrijker onderdeel van de online strategie van de NOS. Algemeen directeur Jan de Jong: “De NOS is nu zeven maanden bezig met de ‘Internet First Strategie’. Dat wil zeggen zodra we nieuws hebben brengen we het direct naar buiten via NOS.nl, de mobiele site en de NOS app. De cijfers voor NOS.nl en de NOS app voor de iPhone en Windows Phone zijn zeer bemoedigend.” “De volgende stap die we gaan maken is ‘Video First’. Zodra we beelden hebben, of een onderwerp is gemonteerd gaat het online. We wachten dus niet op de eerst volgende TV-uitzending. Beelden zijn onze kracht. Wij laten het nieuws zien. Daar zit ons onderscheidend vermogen. Dat onderstreept nog nadrukkelijker het verschil tussen NOS.nl en andere nieuwssites”, aldus De Jong.

Op mobiele toestellen met versie 4.0 of nieuwere versies van Android kun je ook in de NOS app terecht voor livestreams van Journaal 24, Politiek 24 en van sportevenementen waarvan de NOS de online uitzendrechten heeft. Bij oudere versies van Android is dat helaas nog niet het geval. Dit heeft te maken met het streamingplatform waar de publieke omroep mee werkt. De afdeling Nieuwe Media van de NOS werkt eraan de livestreams in de toekomst ook toe te voegen aan de oudere versies van Android. De livestreams zijn wel al beschikbaar via de NOS app voor iPhone en de Windows Phone.

De NOS app is sinds 26 april jl. beschikbaar voor iPhone en Windows Phone. De iPhone app is sindsdien 300.000 keer gedownload, de app voor Windows Phone 21.000 keer. In zowel de iPhone App Store als de Market Place van Windows Phone heeft de NOS app op 1 gestaan. Momenteel staat hij nog steeds in de top 5 en met het gemiddelde van een 4,5 (van 5) is de waardering hoog te noemen. De NOS verwacht veel van de Android-versie en hoopt daarmee een nieuw, groot deel van de mobiele nieuwsconsument te gaan bedienen. (Persbericht)