NOS herhaalt integraal Elfstedentocht 1986

Vandaag, vrijdag 26 februari, is het exact 30 jaar geleden dat de Elfstedentocht werd verreden. De NOS zendt de “tocht der tochten” uit 1986 integraal uit.

1986

De kans dat er dit jaar nog een Elfstedentocht op de schaats kan worden verreden is klein. In 1986 was het echter ander weer op deze datum en kon de schaatstocht door Friesland worden verreden. De tocht wordt vandaag integraal uitgezonden via de website van de NOS op NOS.nl en De themazender NPO Best.

Start om 4.45 uur

Om 04.45 uur, op de seconde af dertig jaar na het startschot van de veertiende editie van de tocht, begint de marathonuitzending bij de NOS. Tijdens het wedstrijdgedeelte zijn er updates over het verloop van de tocht via Twitter plus een liveblog. De toenmalige winnaar Evert van Benthem finishte rond de klok van twaalf uur. Daar houdt de stream niet op; ook de hele toertocht is te zien.

W.A. van Buren

Tijdens de toertocht doet presentator Mart Smeets, dan 39 jaar, een opvallende ontdekking: “Deze tocht heeft een koninklijk tintje gekregen.” Onder de schuilnaam W.A. van Buren rijdt namelijk ook de dan 18-jarige prins Willem-Alexander mee. Bij de finish wordt hij later opgewacht door zijn trotse ouders.

Vorig jaar zond de omroep ook de complete registratie van de Elfstedentocht uit 1985 opnieuw uit.  De uitzending begint vandaag om 4.45 uur op NOS.nl en themazender NPO Best.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.