NOS Jeugdjournaal en Zapp Weekjournaal in teken verkiezingen VS

Het NOS Jeugdjournaal en Zapp Weekjournaal (NOS/NTR) besteden van tot en met 9 november speciale aandacht aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Joris Marseille, presentator bij het NOS Jeugdjournaal, en Lucas van de Meerendonk, verslaggever van het Zapp Weekjournaal, reizen af naar de Verenigde Staten. Ze laten zien hoe de kinderen daar de verkiezingen beleven en wat de grootste problemen zijn die de nieuwe president moet oplossen. Ze laten zien hoe de kinderen daar de verkiezingen beleven

Armoede

Armoede is een groot probleem in de VS, maar liefst 2,5 miljoen kinderen zijn dakloos. Lucas brengt een bezoek aan de stad Baltimore waar veel kinderen in armoede leven. Wat verwachten zij en hun families van de verkiezingen?

Kandidaten

Uiteraard is er in de uitzendingen ook aandacht voor de presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Anders dan in Nederland zijn kinderen in de VS vaak erg betrokken bij de verkiezingen. Verder komt aan de orde waarom de Amerikaanse presidentsverkiezingen gevolgd worden door de hele wereld.

Meepraten

Kijkers kunnen meepraten over de verkiezingen via de sociale-mediakanalen van het Zapp Weekjournaal en het NOS Jeugdjournaal. Op 5 november kunnen zij rechtstreeks hun vragen stellen aan Joris en Lucas tijdens een live Q&A op YouTube. Op 8 en 9 november is er uitgebreid aandacht voor de verkiezingsnacht, de uitslag en wat deze kan betekenen voor de kinderen in de Verenigde Staten.

NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal is dagelijks te zien om 18.45 uur en 8.45 uur op NPO Zapp (NPO 3). Het Zapp Weekjournaal (NOS/NTR) is iedere zondag om 18.30 uur te zien bij NPO Zapp. In dit weekoverzicht is op zondag 30 oktober en zondag 6 november extra aandacht voor de Amerikaanse verkiezingen

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.