NOS: Mustafa Marghadi nieuwe correspondent Italië

Mustafa Marghadi wordt de nieuwe correspondent in Italië. Hij volgt Rop Zoutberg op, die opnieuw Spanje en Portugal onder zijn hoede krijgt. De NOS bericht ook dat Elles van Gelder de tweede multimediale correspondent in Afrika wordt.

Veelzijdige carriere

Mustafa Marghadi is nu nog radioverslaggever voor de NOS. Vanaf juni zit hij in Rome. Marghadi (33) heeft bij NOS Nieuws een veelzijdige carrière achter de rug. Hij werkte al als redacteur bij NOS Headlines (en als freelance verslaggever bij RTV Utrecht) toen hij nog Journalistiek studeerde.

NOS op 3

Na ruim een jaar bij het NTR-televisieprogramma Het Klokhuis, als presentator en verslaggever, werd hij in mei 2011 een van de drie vaste presentatoren van NOS op 3. Marghadi verbleef ook een maand lang in de Brusselse wijk Molenbeek, waar hij de prijswinnende online special ‘Bij ons in #Molenbeek’ maakte. Sinds januari 2016 is hij dagelijks met de bus van het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co onderweg naar verschillende plekken in Nederland om er met gasten te discussiëren over een plaatselijk onderwerp.

“Fantastisch avontuur!”

“Een fantastisch avontuur! En ik ben ontzettend trots dat ik in zo’n mooi en belangrijk land als Italië verhalen mag maken voor de NOS”, reageert Marghadi op zijn benoeming. “Ik vertrek naar Rome met een onbevangen blik en de hoop verhalen te vertellen die verwonderen.”

Elles van Gelder

Elles van Gelder wordt de tweede multimediale correspondent in Afrika. Vanaf 1 april werkt ze naast de eerste multimediale correspondent, Bram Vermeulen, wiens werkgebied na het vertrek van Kees Broere wordt uitgebreid van alleen Zuidelijk Afrika naar het hele continent. Elles wordt ook specifiek ingezet voor het Jeugdjournaal en NOS op 3. Koert Lindijer blijft op de radio hoorbaar, onder andere in het Radio 1 Journaal, Nieuws & Co en Met het Oog op Morgen.

“Onmisbaar”

Van Gelder: “Juist nu, met de opkomst van nepnieuws en artikelen die snel op sociale media worden rondgepompt, zijn betrouwbare nieuwsorganisaties als de NOS onmisbaar en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Als correspondent voor de NOS krijg ik de kans om echt multimediaal te werken en bijdragen te leveren voor radio, televisie en online.”

Internationale media

Elles werkt ook voor internationale media als Deutsche Welle, de VRT, Le Figaro en The New York Times. Daarnaast is zij auteur van prijswinnende producties zoals het webdoc ‘Afrikaner Bloed’.

Tweets

https://twitter.com/zoutbergIT/status/836914537668427776