NOS-teckel Messi populair op Internet

teckelmessiDe hond Messi, de ‘huiskamerteckel’ van de NOS tijdens het televisieprogramma NOS Studio Brasil, heeft in korte tijd veel fans opgebouwd op social media.

De teckel is de hond van een NOS-medewerker en huppelt iedere avond vrolijk door de studio, kruipt bij mensen op schoot of gaat lekker liggen slapen.  “Voor de aanwezigheid van de hond is bewust gekozen, om de setting van het programma de uitstraling van een huiskamer te geven.”, alus de NOS.

Messi heeft inmiddels een eigen Facebook-pagina met foto’s en filmpjes. Zijn interesses zijn – zo staat daar – voetbal, kluiven en slapen. Inmiddels heeft de hond al  een kleine 8000 ‘likes’ ontvangen op Facebook. Er zijn ook Twitter-accounts van Messi in omloop, maar die zijn niet van Messi zelf.

Messi onschuldig bij storing
Afgelopen donderdag had NOS Studio Brasil te kampen met een grote geluidsstoring. Diverse meldingen op Facebook en Twitter gaven aan dat de ‘brave’ teckel de kabeltjes had doorgebeten. Uiteindelijk bleek het beestje onschuldig en was een glas water dat viel op een mengpaneel de oorzaak.

Messi niet onbeschreven in media
Diverse media schrijven ook over het succes van Teckel Messi. Zo schrijft HP/De Tijd op haar website het artikel: Het succes achter NOS Studio Brasil: Messi Borst. Ook columnist Martijn Simons schrijft in de Volkskrant over Teckel Messi: ‘Messi heeft een vrije rol. Hij laat zich graag knuffelen, vooral door Hugo Borst‘.

Teckel Messi is elke avond te zien in het programma ‘NOS Studio Brasil’ op Nederland 1 rond de wedstrijden van het WK-voetbal.