NOS verlengt contract samenvattingen Eredivisie tot en met 2022

De samenvattingen van de Eredivisie zijn ook de komende vier seizoenen bij de NOS te zien. De verbintenis met de Eredivisie Media & Marketing (EMM), die loopt tot medio 2019, is met drie seizoenen verlengd tot en met het seizoen 2021/’22. Dit houdt in dat de samenvattingen van de Eredivisie de komende jaren op dezelfde, vertrouwde wijze bij de NOS te zien zijn.

Televisie, radio en online

Zowel op de televisie als online. Hetzelfde geldt voor de live-verslaggeving op de radio bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

“Dit is echt topnieuws”

“Dit is echt topnieuws”, zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. “De Eredivisie is de belangrijkste competitie voor de voetballiefhebber in dit land. Niet altijd het beste voetbal, wel de beste verhalen en de meeste beleving. De Eredivisie is week in week uit het gesprek van de dag. Wij volgen dat op die typische NOS-manier en dat we dat nog jaren kunnen blijven doen, is heel goed nieuws”.

Eredivisie en de NOS

De Eredivisie en de NOS kennen een lange geschiedenis. Op 5 april 1959 was de eerste uitzending van Sport in Beeld, de voorloper van Studio Sport. Hele generaties zaten sindsdien op zondag ‘met het bord op schoot’ voor de televisie voor de samenvattingen van de Eredivisie.

De uitzendingen van Studio Sport Eredivisie trekken wekelijks een breed publiek van ruim vier miljoen mensen. De zondagavondeditie van zeven uur is met gemiddeld 2,5 miljoen kijkers het populairst.

Sociale media: