Sparta Stadion - Het Kasteel

NOS vernieuwt zondagavond Eredivisiesamenvattingen

De NOS gaat de uitzending NOS Studio Sport Eredivisie op zondagavond 19.00 uur in een nieuw jasje steken. Vanaf aankomende zondag voorziet analist Leonne Stentler de Eredivisiesamenvattingen van voetbalanalyses en andere interessante inzichten. Gert van ‘t Hof presenteert de uitzendingen. Dit bericht de NOS in een persbericht.

Meer inzicht

NOS Studio Sport Eredivisie draait ook in de nieuwe opzet om de samenvattingen van de voetbalwedstrijden op zondagmiddag. Extra is dat de kijker meer inzicht krijgt in bepaalde spelsituaties of andere gebeurtenissen bij een wedstrijd. Leonne Stentler licht een speler uit, kiest het doelpunt van het weekeinde, analyseert een spelsituatie of reageert op een interview, een VAR-moment of andere opvallende zaken. Korte intermezzo’s om de uitzending voor de kijker nog interessanter te maken. De uitgebreide analyse volgt later op de avond in Studio Voetbal.

“Begrip in Nederland”

De zondagavonduitzending van NOS Studio Sport is al decennia lang een begrip in Nederland. Op 5 april 1959 was de eerste uitzending van Sport in Beeld, de voorloper van NOS Studio Sport. Hele generaties hebben sindsdien op zondag ‘met het bord op schoot’ de samenvattingen van de Eredivisie bekeken.