NOS zendt Herdenkingsbijeenkomst MH17 live uit

nosDe NOS zendt vandaag vanaf 12.50 uur het officiële gedeelte van de Nationale Herdenking MH 17 live uit via NPO 1, NOS.nl en NPO Radio 1.Tijdens de plechtigheid worden alle 298 slachtoffers van vlucht MH17 herdacht. De bijeenkomst in de Amsterdamse RAI is alleen toegankelijk voor nabestaanden van slachtoffers en voor direct betrokkenen. Onder de aanwezigen zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Tijdens de herdenkingsceremonie noemen circa dertig nabestaanden de namen van alle 298 slachtoffers. Vier nabestaanden voeren persoonlijk het woord of dragen een gedicht voor. Namens de regering spreekt premier Rutte. Ook wordt een minuut stilte in acht genomen. De muzikale omlijsting van de herdenking wordt verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Tevens zijn er muzikale bijdragen van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace.

Het verslag van de Nationale Herdenking MH17 is ook live te zien op BVN vanaf 12.50 uur Nederlandse tijd. BVN zendt het wereldwijd rechtstreeks uit, dus zonder de gebruikelijke vertraging op de satellieten. BVN-kijkers die de herdenking willen volgen, moeten die tijd dus even omrekenen naar hun lokale tijd.