(C) Mediamagazine

“NOVEC wil middengolfantennes Zeewolde vervangen door windmolens”

Masteigenaar NOVEC wil de middengolfantennes in Zeewolde slopen en een windmolenpark op de locatie vestigen. Dit zeg Robert-Jan van der Hoeven, directeur van zenderexploitant Broadcast Partners tegenover dagblad De Stentor.

1008 kHz

Broadcast Partners exploiteert voor Groot Nieuws Radio het middengolfzender in Zeewolde. Groot Nieuws Radio is via de middengolf nog vrijwel landelijk te horen via middengolffrequentie 1008 kHz.

Contract

Eerder was al bekend geworden dat NOVEC eenzijdig het contract met de Broadcast Partners heeft opgezegd. Dit betekent dat de radiozender opzoek moet naar een nieuwe locatie. Groot Nieuws Radio wil echter blijven uitzenden vanaf de locatie in Zeewolde. Er dreigt nu een conflict te ontstaan tussen Broadcast Partners en NOVEC.

Windmolens

“Novec kan meer verdienen met het windmolenpark dat op de plek mag komen”, zegt directeur Robert-Jan van der Hoeven tegenover dagblad De Stentor. De zaak is inmiddels al aanhangig gemaakt bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) maar de partijen zijn nog geen stap verder gekomen. Een oordeel over de zaak van de ACM wordt deze maand verwacht.

Rechter

Van der Hoeven verwacht dat de verliezende partij automatisch de stap naar de rechter maakt. “Als wij verliezen gaan we ook naar de kort gedingrechter, om te voorkomen dat de masten worden omgetrokken voor een oplossing in zicht is, ik acht ze daartoe in staat.”, aldus Van der Hoeven.

Lopik

Minister Kamp (Economische Zaken) heeft zich eerder ook al gemengd in de discussie en heeft aangeboden om een stuk land in Lopik te gebruiken om de uitzendingen van Groot Nieuws Radio via de middengolf te continueren. Broadcast Partners geeft echter aan dat dit geen goede locatie is omdat er op deze locatie niet met hoge vermogens uitgezonden mag worden.

NOVEC, Eigenaar van de masten in Zeewolde wil niet op het geschil reageren zolang de zaak onder de rechter is.