‘NPO 3 extra’ is zender van de maand in december bij KPN

In december is NPO 3 extra de zogenaamde zender van de maand bij KPN. De televisiezender zelf stopt eind december met haar uitzendingen. Vanaf 25 december is NPO 1 extra te zien via dit kanaal.

Zender van de maand

Aanbieders van digitale televisie bieden met de zender van de maand de mogelijkheid om kijkers kennis te laten maken met een zender die normaal alleen in een aanvullende pakket is te zien. Dit wordt de zogenaamde zender van de maand genoemd.

December

In december is NPO 3 extra zender van de maand, wat betekent dat deze voor klanten van KPN gratis te zien is op kanaal 28. “Gericht op jongerenprogramma’s kun je bij NPO 3 Extra bijvoorbeeld genieten van Ranking the Stars of Spuiten en Slikken, maar ook van de beste muziek, concerten en festivals.”, aldus KPN. Normaal maakt de zender onderdeel uit van het aanvullende Pluspakket van KPN’s Interactieve Televisie (9,99 euro per maand)

Aanbod

De televisiezender brengt in de maand december 3FM’s Serious Request op de buis en van 3 tot en met 10 december is de Cabaretweek te zien op NPO3 Extra.

Uitzendingen worden gestopt

Abonnees die besluiten om na december een abonnement op het Pluspakket van KPN af te nemen om de programma’s van NPO 3 extra te kunnen blijven zien komen bedrogen uit. De zender stopt 25 december met haar uitzendingen. De NPO heeft besloten om de programma’s van de televisiezender alleen online aan te gaan bieden. De zender wordt vervangen door NPO 1 Extra. Vanaf 25 december is via NPO 1 extra de Top 2000 van NPO Radio 2 te volgen.