NPO 3FM-dj’s week lang in lockdown voor Serious Request: The Lifeline

Zes dj’s van NPO 3FM gaan van 18 tot en met 24 december in lockdown voor 3FM Serious Request: The Lifeline.

Goede doel

Frank van der Lende & Eva Koreman, Sander Hoogendoorn & Sophie Hijlkema en Rob Janssen & Wijnand Speelman gaan op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie in lockdown voor het goede doel. De drie dj-duo’s maken gezamenlijk 24 uur per dag live radio en online content, maar moeten ook 24 uur per dag een loopband draaiende houden.

Plaat aanvragen

Hiermee motiveren ze luisteraars om zelf ook in actie te komen door coronaproof mee te lopen in hun eigen omgeving en zich te laten sponsoren voor elke gelopen kilometer. Ook kunnen luisteraars tegen betaling een plaat aanvragen of rechtstreeks doneren. Dit alles met maar één doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis, dat hulpverleners ontlast en de verspreiding van corona tegengaat in binnen- en buitenland.

Aangepaste editie

Eerder kondigde 3FM aan dat de plannen voor de derde editie van inzamelingsactie 3FM Serious Request: The Lifeline vanwege de huidige coronamaatregelen worden aangepast. De plannen voor dit alternatief komen van de dj’s zelf: ze gaan per duo naast elkaar in een eigen living in lockdown en bedienen om de vier uur de radiostudio die zich in het midden van het gebouw bevindt. Bij de studio is een ruimte waar een loopband 24 uur per dag moet blijven draaien en waar de mogelijkheid is om, op anderhalve meter, gasten te ontvangen.

Coronaproof meelopen

Hoewel de dj’s niet de geplande route door Nederland afleggen, roept 3FM luisteraars op in actie komen door thuis coronaproof mee te lopen. Dat kan via de sponsorloop van 3FM, waarbij de luisteraars zich voor iedere gelopen kilometer in de omgeving laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. Luisteraars kunnen in de actieweek ook platen aanvragen voor geld en zo hulpverleners of dierbaren een hart onder de riem steken, of zelf in actie komen om zo geld op te halen voor het Rode Kruis. Meer informatie over de sponsorloop: 3fm.nl/loopmee.

Meer informatie over 3FM Serious Request: The Lifeline: npo3fm.nl/seriousrequest

Video:

Sociale media: