NPO 3FM komende weken in teken van verkiezingen

Tot en met 15 maart staat de publieke radiozender NPO 3FM in het teken van de verkiezingen.

Lijsttrekkers

3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende ontvangen om beurten lijsttrekkers in de studio. 3FM-jock Michiel Veenstra laat luisteraars kennis maken met de muziekliefhebber die in de lijsttrekkers schuilt, Roosmarijn Reijmer neemt alvast een duik in de toekomst met de mogelijke lijsttrekkers van 2021 en Saskia Weerstand en Olivier Bakker onderzoeken waarom sommige jongeren al vroeg politiek actief zijn.

Domien en Frank (BNN)

3FM-dj’s Domien en Frank ontvangen vanaf 3 maart om beurten lijsttrekkers in de studio. Van Mark Rutte, Alexander Pechtold tot Marianne Thieme: elk partijgezicht krijgt pittige vragen voor zijn of haar kiezen. Met de speciale programmering van de 3FM-ochtendshow (06.00 – 09.00) en middagshow (16.00 – 18.00) gaan de luisteraars gemotiveerd en met een weloverwogen stem naar de stembus op woensdag 15 maart.

Geen Geert Wilders

De PVV, inclusief fractieleider Geert Wilders, doet niet mee aan de speciale verkiezingsuitzendingen van NPO 3FM. “We hebben op allerlei manieren geprobeerd de PVV en Geert Wilders te benaderen,” legt een woordvoerder van de zender uit. “Maar er komt gewoon geen enkele reactie. We weten dus ook niet of er een speciale reden is dat Wilders of zijn fractiegenoten niet willen komen.”

Essential Politics in Michiel (NTR)

3FM-dj Michiel (09.00 – 12.00) laat luisteraars kennis maken met de muziekliefhebber die in onze politici schuilt. Wat zijn de vijf tracks die onmisbaar zijn in deze roerige verkiezingsstrijd? 3FM-dj Michiel Veenstra zoekt het uit en draait ze vanaf maandag 6 maart op NPO 3FM.

Utrecht Centraal

Op verkiezingsdag, woensdag 15 maart, zendt NPO 3FM van 06.00 tot 21.00 uur live uit vanuit Utrecht Centraal. In deze studentenstad gaat een grote groep jonge kiezers voor het eerst naar de stembus. In het hart van het drukste station van Nederland vinden luisteraars, reizigers en stemmers het leukste stembureau van Nederland en brengen ze hun stem uit.

Ook andere 3FM-programma’s besteden aandacht aan de verkiezingen.