NPO Best zendt marathonuitzending Chriet Titulaer uit

Het themakanaal NPO Best brengt vanavond, zaterdag, 29 april, een eerbetoon aan tv-persoonlijkheid en sterrenkundige Chriet Titulaer (1943-2017). Vanaf 22.10 uur start een marathonuitzending rond Wondere Wereld, het TROS-programma waarmee Titulaer televisiegeschiedenis schrijft in de jaren ’80.

Chriet Titulaer

Titulaer overleed vorig weekeinde op 73 jarige leeftijd. Hij was een bekend sterrenkundige, televisiepresentator en populair-wetenschappelijk schrijver. In de jaren 80 genoot hij grote populariteit met zijn televisieprogramma de Wondere Wereld bij de TROS.

Afleveringen

De kijker ziet tijdens de Wondere Wereld Marathon twee volledige afleveringen uit 1985 en 1989. Verder treedt Titulaer op als quizmaster in Win de Wondere Wereld (1987) vanuit het Evoluon in Eindhoven.

Voorspellingen

Chriet heeft in zijn programma Wondere Wereld een aantal voorspellingen gedaan op het gebied van techniek en samenleving, die ruimschoots zijn uitgekomen: van glasvezelcommunicatie tot beeldtelefoon en telewinkelen. Bovendien heeft hij de komst van themakanalen voorspeld, een reden te meer om hem op het NPO-themakanaal een hommage te brengen.

Marathon

De Wondere Wereld Marathon (AVROTROS) is op zaterdag 29 april om 22.10 uur te zien op NPO Best. Voor iedereen te bekijken in het basispakket van KPN (kanaal 58) en Ziggo (kanaal 311). Het kanaal is ook online te zien via de website van de NPO.

Tijdens de zomerprogrammering van NPO Best (1 juni tot en met 3 september) worden alle bewaarde afleveringen van Wondere Wereld nog een keer uitgezonden.

Video: