NPO brengt zes weken lang ‘Klassiek viert de zomer’

Onder de noemer ‘Klassiek viert de zomer’ brengen NPO 2, NPO Radio 4 en NPO Cultura zes weken lang een ode aan de zomer met klassieke muziek. De NPO brengt de komende zes weken de leukste klassieke festivals in binnen-en buitenland om het publiek een onvergetelijke muzikale zomer te bezorgen.

NPO 2

In de zomermaanden presenteert de NTR Klassiek viert de zomer. Zes weken lang reist presentator Floris Kortie door Europa langs muziekfestivals. Hij volgt onbekende klassieke muziekliefhebbers naar hun favoriete muzikale vakantiebestemming. Floris spreekt musici, proeft de festivalsfeer en verkent de omgeving in Engeland, Ierland, Noorwegen, Finland, Zwitserland en Italië. De uitzendingen zijn de komende zes weken elke vrijdag te zien vanaf 19.25 uur op NPO 2.

NPO Radio 4

Vanaf maandag 24 juli is er elke werkdag tussen 17.00 en 18.00 uur in Klassiek viert de zomer aandacht voor festivals en zomerconcerten. Concertbezoekers worden op weg naar hun favoriete zomerfestival gevolgd en luisteraars komen aan het woord over hun muzikale zomerbesteding.

Ook haakt NPO Radio 4 aan bij de landenthema’s en reisverslagen van NPO 2 en NPO Cultura. Daarnaast besteden de overige NPO Radio 4 programma’s aandacht aan Klassiek viert de zomer. NPO Radio 4 is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO Cultura

NPO Cultura viert vakantie in eigen land en in het buitenland. Zo wordt er verslag gedaan van het Grachtenfestival in Amsterdam en worden er concerten en documentaires uitgezonden die passen bij het land dat Floris Kortie in die week voor NPO 2 bezoekt. Voor een overzicht van de concerten en documentaires kijk op de speciale website van de NPO. NPO Cultura is te ontvangen via diverse digitale televisiepakketten en Internet.

Website

De website npo.nl/klassiekviertdezomer staat iedere week in het thema van het land waar Floris Kortie die week op bezoek gaat met onder andere Spotifylijstjes, fotocollages en web-only content over het betreffende land. Op de website zijn ook festivalverslagen en een festivalagenda te vinden.

Video:

Sociale media: