Publieke omroep gaat snijden in aanbod digitale themakanalen

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat het aantal themakanalen terugbrengen van acht naar vijf: NPO Doc en NPO Humor TV stoppen per 1 juli en per 1 augustus gaan NPO Xtra en NPO Best op één kanaal samen verder. De wijzigingen van de NPO waren eerder al bekend gemaakt via het zogenaamde Concessieplan 2016-2020.

Opheffen

Themakanaal NPO Doc gaat op in NPO Cultura en de humoristische programma’s van NPO Humor worden ondergebracht bij het jongerenkanaal NPO 101 en bij NPO Best. NPO Zapp Xtra en NPO Best delen per 1 augustus het kanaal van NPO Zapp Xtra. Tussen 20.00 en 04.00 uur zullen hier de programma’s van themakanaal NPO Best te zien zijn.

“Kwaliteit verbeteren”

“Deze wijzigingen worden uitgevoerd om de kwaliteit van de overblijvende kanalen te verbeteren. Dit gaat de NPO doen door het aanbod op deze kanalen te verbeteren en de impact van de themakanalen te vergroten via effectievere doorverwijzing vanuit NPO 1, 2 en 3.”, aldus de publieke omroep in een persbericht.

Focus op NPO Cultura en NPO 101

Via NPO Cultura gaat de NPO documentaires, reportages, kunst en culturele registraties en evenementen uitzenden. Deze cultuurzender is crossmediaal en wordt in samenhang met NPO 2 en NPO Radio 4 geprogrammeerd. NPO 101 wordt de jongerenzender waar ook overdag voor jongeren geschikt aanbod is zoals humor, lifestyle en muziek. “Dit themakanaal richt zich op een jongere doelgroep dan de meer brede zender NPO 3 en biedt meer ruimte voor visual radio, evenementen voor jongeren, innovatie en experiment. De avondprogrammering van NPO 101 wordt meer in samenhang met NPO 3 geprogrammeerd.”, aldus het persbericht.

Aanbod

Het aanbod in themakanalen per 1 juli van de NPO: NPO Nieuws, NPO Politiek, NPO Cultura. NPO 101, NPO Zapp Xtra / NPO Best.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.