NPO luidt 2018 in met veel nieuwe televisieprogramma’s

De NPO start het nieuwe jaar met veel nieuwe programma’s. Volgens de NPO gaat het in totaal om dertig nieuwe programma’s die de komende periode zullen worden uitgezonden.

“Programma’s voor iedereen”

Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO over de nieuwe programma’s: “De NPO is voor velen de dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. Met mooie en herkenbare programma’s waar Nederland van geniet en over praat. Met het hele verhaal, over de wereld om ons heen en over elkaar. We hebben ook komend jaar voor elk wat wils in de aanbieding. Van diepgravende journalistiek, via prachtig Hollands drama tot een vleug ongecompliceerd vermaak.

Eindelijk Thuis

In Eindelijk Thuis (KRO-NCRV) gaan geadopteerden samen met hun adoptieouders op zoek naar hun wortels in het land van herkomst, en naar wie ze zijn. Ook komen er nieuwe series van populaire en vertrouwde programma’s als Wie is de mol? (AVROTROS), Zondag met Lubach (VPRO) en Dreamschool (NTR). Eveneens terug van weggeweest zijn Verborgen Verleden en Hier zijn de Van Rossems (beide NTR).

Watersnoodramp

Omroep MAX verzorgt een speciale uitzending over de Watersnoodramp en in De Noodcentrale (EO) krijgen we een inkijk in het reilen en zeilen van de helden achter het alarmnummer. Ouders uit de kast (KRO-NCRV) volgt ouders die op latere leeftijd uit de kast komen, en hun kinderen. En in Nederland op Film (Omroep Max) zien we het verhaal van Nederland door de jaren heen aan de hand van beelden die Nederlanders in de afgelopen decennia zelf voor privégebruik hebben gemaakt.

Olympische Winterspelen

Zo besteedt de NPO als vanouds veel aandacht aan de Olympische Winterspelen in februari en de gemeenteraadsverkiezingen in maart (beide NOS). Als opwarmer voor de Olympische Spelen gaan in het nieuwe programma Curling Quiz (AVROTROS) twee teams van bekende Nederlanders de sportieve en winterse strijd met elkaar aan, Frans Bauer presenteert en sportcommentator Evert ten Napel doet live verslag.

Drama

Van nieuwe series van Dokter Deen (Omroep MAX) en Smeris (BNNVARA) tot onafhankelijke producties van getalenteerde Nederlandse makers in de Telefilms-serie – veel drama van Nederlandse bodem bij de NPO. En in de comedy De Luizenmoeder (AVROTROS) vinden ouders een feest der herkenning met hangouders, zorgvaders, wegbrengregels en …luizen.

Zapp

Op Zapp krijgen kinderen in Betreden op eigen risico (KRO-NCRV) de kans om hun dromen uit te laten komen. In Nog één week (VPRO) leven we een week mee met kinderen die aan de vooravond van een grote gebeurtenis staan. Ook de Zapp Awards (KRO-NCRV) keren terug in februari 2018 met een grootse show met prijzen voor de winnaars die door het publiek gekozen zijn, van het beste tv-programma, tot de beste YouTuber.

De stand van ons land…en de wereld

De Stand van het Land (WNL) keert terug als wekelijks programma, met het verhaal van ons land achter de cijfers, in samenwerking met het Sociaal- Cultureel Planbureau. Actualiteiten en achtergronden worden op een journalistiek vernieuwende wijze gepresenteerd in Brandpunt+ (KRO-NCRV). Hugo Borst en Adelheid Roosen gaan in Goed Oud (HUMAN) op zoek naar positieve voorbeelden van zorg voor demente ouderen.