NPO: Nieuwe nieuwsstemmen op NPO Radio 1 en NPO 3FM

De NPO brengt de nieuwe komende periode nieuwe nieuwsstemmen op zowel NPO Radio 1 als NPO 3FM. Het gaat om Elisabeth Steinz en Kirsten Klomp.

Elisabeth Steinz

Elisabeth Steinz is de nieuwe nieuwsstem op NPO Radio 1 in de ochtend. Zij schuift vanaf medio september aan bij Jurgen van den Berg, als co-host van het NOS Radio 1 Journaal.

Opvolger Amber Brantsen

Elisabeth Steinz (37) volgt Amber Brantsen op, die het NOS Journaal op televisie gaat presenteren. Steinz werkt nu twee jaar bij BNR Nieuwsradio, waar ze de ene week de vaste nieuwslezer in de ochtend is en de andere week (eind)redacteur van het ochtend-actualiteitenprogramma. Eerder werkte ze onder andere zeven jaar lang bij Novum radio en ook heeft ze een roman op haar naam staan: En een nacht, uit 2013. Ze heeft Nederlands en Journalistiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Kirsten Klomp

Wakker worden met de ochtendshow van Domien Verschuuren op NPO 3FM is vanaf oktober wakker worden met het nieuws door Kirsten Klomp (24). Daarmee is de cirkel snel rond geworden, want nog maar tweeëneenhalf jaar geleden begon ze daar, op de radioredactie van NOS op 3, als stagiaire. Het nieuwslezen kreeg ze snel onder de knie en sindsdien is ze geregeld te horen in de nieuwsbulletins van de NOS op de publieke zenders. Klomp studeerde Journalistiek in Utrecht.

“Mooiste moment”

Ze vindt het erg leuk dat ze teruggaat naar NPO 3FM om daar met een jong team nieuws te maken, specifiek voor jongeren. Klomp: “Ze zeggen altijd dat de ochtend het mooiste moment is om radio te maken, en ik heb er heel veel zin in om dat te ervaren. Ook verheug ik mij op de samenwerking met Domien.”

Sociale media: