NPO Radio 1 brengt ‘Het Geluid van 2016’

Tot en met vrijdag 30 december blikt NPO Radio 1 terug op de belangrijkste nieuws- en sportgebeurtenissen van 2016. De gasten in de studio hebben ieder een persoonlijk verhaal bij het nieuws. Ghislaine Plag en Ronald Giphart presenteren in de ochtend ‘Het Geluid van 2016’. ’s Middags nemen Art Rooijakkers en Pieter Derks het stokje over.

“Bijzonder”

Elk uur komen volwassenen en kinderen aan het woord om te vertellen wat 2016 voor hen bijzonder maakte. Zo vertelt SP-kamerlid Farshad Bashir over het politieke jaar en Erben Wennemars over de Olympische Spelen. Bekende Nederlanders zoals Gerard Ekdom en Jan Mulder brengen odes aan personen die ons dit jaar ontvielen. Drie eerdere Nieuwskwis-winnaars doen een gooi naar de titel ‘Nieuwskenner van 2016’.

“Veel grote namen overleden”

Art Rooijakkers: “In 2016 zijn veel grote namen overleden. Op muziekgebied bijvoorbeeld David Bowie en Prince en op sportgebied Johan Cruijff, de sporter van de eeuw. In ‘Het Geluid van 2016’ blikken we niet alleen terug op deze helden, maar ook op een heleboel andere onderwerpen die dit jaar volop in het nieuws waren zoals de Amerikaanse verkiezingen, het Oekraïne-referendum en de Pokémon-rage.”

Luisteren

Het programma ‘Het Geluid van 2016’ is woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december te volgen tussen 9.30 en 16.00 uur op NPO Radio 1. NPO Radio 1 is te ontvangen in heel Nederland via FM en DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.