NPO Radio 1 Sportzomer: Tour de France en EK voetbal live

Vanaf vandaag gaat de Sportzomer op NPO Radio 1 in een hogere versnelling draaien: naast het EK voetbal is er ook aandacht voor De Tour de France.

Frankrijk

De Tour de France gaat vandaag van start in Mont Saint-Michel. Verderop in Frankrijk is dat andere grote sportevenement nog in volle gang: het EK voetbal. Vandaag wordt de kwartfinale gespeeld tussen Duitsland en Italië. De Sportzomer op NPO Radio 1 besteedt ruim aandacht aan deze evenementen.

Eerste etappe

De eerste etappe van de Tour is vlak en gaat door Normandië. De renners beginnen in Mont-Saint Michel en eindigen 188 kilometer verderop in Utah Beach. Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman doen verslag in Radio Tour de France, tussen 14.00 en 18.00 uur. Presentator is Robbert Meeder. In de avonduren wordt uiteraard nagepraat over de etappe van vandaag, die waarschijnlijk eindigt in een massasprint.

Filemon Wesselink

Wielerfanaat Filemon Wesselink is meerdere keren per dag te horen vanuit de Tourkaravaan. Hij reist mee en doet op zijn geheel eigen wijze verslag met onder meer zijn Oranjeklassement, waarin hij Nederlandse renners in een ranglijst plaatst. Fiel in het wiel is dagelijks te horen om 9.50 uur, 13.30 uur en 18.50 uur. Robbert Meeder presenteert dit jaar voor het eerst solo Radio Tour de France, elke middag tussen 14.00 en 18.00 uur.

De Proloog

Elke dag tussen 13 en 14 uur de Proloog, waarin we opwarmen voor de start va van de etappe met oa een Tourkwis onder leiding van Roelof de Vries. Aansluitend in Radio Tour de France een Tour-vraag van de dag die niet te googelen is met Cindy Pieterse. Ook in de avonduren is er aandacht voor de Tour de France. Analytici als Danny Nelissen, Marijn de Vries, Rob Harmeling en Henk Lubberding schuiven aan om hun licht te laten schijnen over de etappe van de dag.

EK voetbal

Op het EK voetbal mag Duitsland in de derde kwartfinale aan de bak tegen Italië. Het duel begint om 21.00 uur en Arman Avsaroglu en Ragnar Niemeijer doen van begin tot eind verslag. De winnaar mag het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van het duel Frankrijk – IJsland, dat zondag wordt gespeeld Italië bereikte de kwartfinale door te winnen van Spanje. Door doelpunten van Chiellini en Pelle werd de regerend Europees kampioen naar huis gestuurd. Dit is de samenvatting van die wedstrijd:

NPO Radio 1 Sportzomer

De NPO Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. De herkenbare presentatoren die overdag te horen zijn, geven de NPO Radio 1 Sportzomer een vertrouwde klank. Tegelijk zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen. In de programmering is de hele zomer ook veel aandacht voor nieuws en actualiteiten. Het NOS Radio 1 Journaal tussen 6.00 en 9.30 uur blijft de hele zomer te horen, evenals Het Oog op Morgen. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Video:

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.