NPO Radio 1 van start met NPO Radio 1 Sportzomer

Tot en met 21 augustus staat NPO Radio 1 tien weken lang in het teken van de grote sportevenementen. Tijdens de ´Sportzomer´ kunnen luisteraars alles volgen rondom het
EK Voetbal, Wimbledon, de Tour de France, het EK Atletiek en de Olympische Spelen.

Gezamenlijk programma

De NPO Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. ‘Vaste programmatitels vervallen. Alle redacties slaan de handen ineen om er een prettige zomerse radiozender van te maken, waarbij we natuurlijk bovenop het nieuws blijven’, vertelt zendermanager Laurens Borst. De herkenbare presentatoren die overdag te horen zijn, geven de NPO Radio 1 Sportzomer een vertrouwde klank. Tegelijk zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen, zoals Frits Spits met een dagelijkse column over taal en sport. En elke dag is er een radiodocumentaire met een sportieve invalshoek.

EK Voetbal en Wimbledon

Van 10 juni tot en met 10 juli staat de NPO Radio 1 Sportzomer in het teken van het EK Voetbal in Frankrijk. De sportzender doet verslag van de wedstrijden. NPO Radio 1 reist met een speciale Oranje-camper in het kielzog van het Belgische team tijdens het toernooi. Marcella Mesker neemt de luisteraar tussen 27 juni en 10 juli dagelijks mee achter de schermen van Wimbledon.

Tour de France

Radio Tour de France is te horen van 2 tot en met 24 juli. Robbert Meeder is presentator. Wielerfanaat Filemon Wesseling doet speciaal voor de publieke nieuws- en sportzender verschillende keren per dag verslag vanuit de tourkaravaan.

Olympische Spelen

Vanuit Rio doet de radiozender vanaf 6 augustus uitgebreid verslag van de Olympische Spelen. De NPO Radio 1-verslaggevers zijn bij de wedstrijden aanwezig. Erben Wennemars is ter plaatse voor speciaal commentaar en Wilfried de Jong ontvangt elke dag tussen 13.00 en 14.00 uur een sportieve gast in het Olympisch uur.

Op www.nporadio1.nl zijn de hele zomer reportages en actuele programmaoverzichten te vinden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.