NPO Radio 1 zet podcast centraal in ‘De Week van de Podcast’

NPO Radio 1 lanceert tot en met zaterdag 23 november elke dag een nieuwe podcast in De Week van de Podcast. In deze week worden zeven nieuwe titels gepresenteerd.

Podcasts zijn populair

Podcasts genieten de laatste tijd een enorme groei aan populariteit. Diverse radiozenders brengen naast hun reguliere radioprogramma’s ook speciale podcasts. Ook NPO Radio 1 heeft diverse podcasts gelanceerd. Zo maakt NPO Radio 1 vanaf nu een podcast samen met de luisteraar. Onder de titel Wat mij raakt wordt een verzameling alledaagse en tegelijk bijzondere verhalen van luisteraars geboden. Ook in de lopende programmering heeft NPO Radio 1 tijdens deze week dagelijks aandacht voor podcasts.

“Toenemende belangstelling”

Wim Eikelboom, coördinator podcast bij NPO Radio 1: “We zien een toenemende belangstelling voor onze podcasts, die een breed terrein bestrijken. Van sport, spannende of vermakelijke verhalen tot verdieping bij maatschappelijke thema’s. De nieuwe titels zijn een waardevolle aanvulling op dit pakket.”

Nieuwe podcasts

Deze nieuwe podcasts worden tijdens De Week van de Podcast gelanceerd:

  • Zondag 17 november: Wat mij raakt. Verzameling alledaagse en tegelijk bijzondere verhalen van luisteraars (AVROTROS).
  • Maandag 18 november: Het verloren hoofd. Een spannend verhaal over een zoektocht naar het hoofd van een Indonesische vrijheidsstrijder (KRO-NCRV).
  • Dinsdag 19 november: Wat de boer schaft. Een podcast van Petra Possel met boeren en akkerbouwers over de herkomst van alledaags voedsel (NTR).
  • Woensdag 20 november: Papa en mama zijn gescheiden. Een podcast van Laura Kors, waarin kinderen vertellen over echtscheiding van hun ouders (AVROTROS).
  • Donderdag 21 november. Een Nijlpaard kon lachen. Satirische podcast van Roelof de Vries en Michiel Eijsbouts (BNNVARA).
  • Vrijdag 22 november: Daders. Criminelen praten openhartig over hun daden met Een Vandaag-journalist Cas de Jong (AVROTROS).
  • Zaterdag 23 november: Annet. Bas Keijzer vertelt zijn belevenissen met Annet, een vrouw van 88 die hij bezoekt omdat hij iets nobels wil doen (KRO-NCRV).

Meer informatie over de Week van de Podcast is te vinden op nporadio1.nl. De podcasts van NPO Radio 1 zijn beschikbaar via de NPO Radio 1-app, de website van de radiozender en de bekende podcastplatforms.