NPO Radio 2 dit weekeinde live vanaf North Sea Jazz

NPO Radio 2 zendt dit weekend live uit vanaf het North Sea Jazz festival in de Ahoy’ in Rotterdam. Ook is er aandacht voor dit evenement op televisie.

42e editie

De NPO Radio 2-dj’s doen verslag van de 42e editie van het festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een groots internationaal evenement. North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen.

Optredens

Met dit jaar optredens van onder anderen: Mary J Blige, Solange, Usher & The Roots, Jamie Lidell, Typhoon, Jeangu Macrooy, Erykah Badu, Kovacs en Jamiroquai. Daarnaast zijn er bijdragen van verslaggevers Caroline Brouwer, Frank van ’t Hof en Jeroen Kijk in de Vegte, die op het North Sea Jazz-terrein zijn te vinden.

Backstage sessies

Op het festival organiseert NPO Radio 2 intieme optredens met artiesten als Gallowstreet, Jeangu Macrooy en Jamie Lidell. Een aantal bezoekers van het North Sea Jazz maakt kans op een plekje bij één van deze speciale optredens. Daarnaast spreken de verslaggevers de artiesten tijdens de live-sessies, over hoe zij het festival ervaren.

NPO Radio 2

Op vrijdag begint de uitzending vanuit Rotterdam vanaf 18.00 uur, op zaterdag en zondag vanaf 16.00 uur. NPO Radio 2 is in heel Nederland te beluisteren via FM en DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO Radio 2 Soul and Jazz

Vanaf maandag 10 juli hoor je op themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz een maand lang de beste concerten van North Sea Jazz. Aashna Sewpersad ma t/m wo 19-22 uur), Andrew Makkinga (do 19-22 uur) en One’sy Muller (vr 19-22 uur) blikken in hun programma’s uitgebreid terug op het weekend met interviews, reportages en veel live opnames van North Sea Jazz 2017. De radiozender is te ontvangen via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO 3

Op televisiezender NPO 3 is er zaterdagavond 8 juli veel aandacht voor het festival. Vanaf 23.25 uur zijn er optredens te zien van onder andere Usher & The Roots, Jamie Lidell Trombone Shorty, George Benson en Solange. Ook aandacht voor Nederlandse acts als Typhoon (met de Belgische jazzpianist Jef Neve) en hoornist Morris Kliphuis. (namen onder voorbehoud). Op 15 juli is op NPO 3 een programma met de hoogtepunten te zien van de 42 editie van het festival.

NPO Cultura

De NTR verzorgt van zondag 9 tot en met zaterdag 15 juli op NPO Cultura elke avond een uur lang NSJ-napret met zoveel mogelijk lekker lange concertblokken. Met (onder voorbehoud) concerten van Trombone Shorty, Jamie Lidell, Makaya McCraven, Eric Vloeimans, Bokanté, Laura Mvula, Morris Kliphuis, Solange, Michelle David & The Gospel Sessions, Mavis Staples, St Paul & The Broken Bones en Jamiroquai. NPO Cultura is te zien via diverse digitale televisiepakketten en via Internet.