NPO Radio 2 en NPO 1 live bij KWF Marathon tegen kanker

Vandaag, woensdag 17 mei, staat NPO Radio 2 van 6.00 tot 24.00 uur in het teken van de KWF Marathon tegen kanker. Ook televisiezender NPO 1 besteedt aandacht aan de actie.

Collectebus

De hele dag gaan de dj’s van de radiozender op pad met de NPO Radio 2 Collectebus om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Vanuit de bus, die een aantal steden in Nederland aandoet, maken de radio-dj’s hun programma’s en zijn er optredens van artiesten als Krystl, Elske DeWall en Miss Montréal. De NPO Radio 2 Collectebus start vanaf de studio in Hilversum en eindigt ’s avonds in Alkmaar waar ook de tv-uitzending Marathon tegen kanker wordt uitgezonden.

Gerard Ekdom

’s Ochtends om 6.00 uur start Gerard Ekdom met de NPO Radio 2 Collectebus in Hilversum, en rijdt hij via Leiden CS naar het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam waar hij aanwezig is bij de start van de KWF Wandelmarathon. NPO Radio 2-dj Evelien de Bruijn loopt samen met paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel, die de wandelmarathon op haar prothese loopt, mee en doet de hele dag live verslag van deze tocht. Daarna doet de Collectebus met NPO Radio 2-dj’s nog Gouda, Haarlem-centrum en Alkmaar aan.

Verslag

Dj Jeroen Kijk in de Vegte doet de hele dag verslag vanuit het Antoni van Leeuwenhoek op NPO Radio 2. Hij spreekt onder anderen met artsen en onderzoekers, over waarom er geld ingezameld moet worden voor kankeronderzoek en wat er al bereikt is. Dj’s Paul Rabbering en Frank van ’t Hof gaan het land in om de verhalen van luisteraars die geld hebben gedoneerd voor een plaat te laten horen op NPO Radio 2. Ook gaan Paul en Frank met een collectebus rond om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Tot slot doet Thijs Maalderink verslag van de grote triatlon waaraan de Nederlandse modeontwerpster Olcay Gulsen, samen met ongeveer 100 anderen, deelneemt.

Doneer een plaat voor KWF

NPO Radio 2-luisteraars kunnen nu al via nporadio2.nl en via de NPO Radio 2 app een plaat doneren voor KWF. Mensen die een plaat aanvragen kunnen een motivatie achterlaten. Deze platencollectie voor de Marathon tegen kanker wordt woensdag gedurende de hele dag op NPO Radio 2 gedraaid.

NPO 1

Van 21.30 uur tot 23.15 uur presenteert Caroline Tensen de tv-show Marathon tegen kanker. Met live optredens van Nick en Simon, Glennis Grace en OG3NE. De aankomst van de wandelmarathon en triatlon. Een turnoefening op het podium van Tim Douwsma en Epke Zonderland. En de cabaretiers Peter Heerschop, Roué Verveer en Jörgen Raymann die uitzoeken hoe nieuwe doorbraken in kankeronderzoek werken.

Meer informatie over de actie: https://www.marathontegenkanker.nl/

Sociale media:

Tags voor dit artikel