Top 2000

NPO Radio 2 Top 2000 live te volgen op radio, televisie en Internet

Zojuist is de negentiende editie van de NPO Radio 2 Top 2000 van start gegaan. ‘De lijst der lijsten’ is tot en met Oudjaarsdag te volgen op radio, televisie en Internet.

De nummer 2000 van de lijst van dit jaar is I’m every Woman van Chaka Khan. Rond de jaarwisseling zal de nummer 1 van dit jaar te horen zijn: Bohemian Rhapsody van Queen. De gehele top 5 van de Top 2000 is dit jaar gelijk aan de editie van vorig jaar.

DJ’s

Dit jaar zullen Gerard Ekdom, Bart Arens, Bart Arens, Annemieke Schollaardt, Ruud de Wild, Wouter van der Goes, Stefan Stasse, Jan-Willem Roodbeen, Evelien de Bruijn, Cielke Sijben en Frank van ’t Hof de lijst voor de radiozender presenteren. De indeling van de DJ’s per tijdslot vind je hier. De gehele lijst wordt traditiegetrouw gepresenteerd vanuit het Top 2000 Café te Beeld en Geluid in Hilversum.

NPO Radio 2

De gehele lijst is tot eind dit jaar 24 uur per dag te beluisteren via NPO Radio 2. De radiozender is in heel Nederland te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO Cultura

Via het digitale themakanaal NPO Cultura is tot en met eind dit jaar de Top 2000 live te volgen met live beelden vanuit het Top 2000 Café. Voor de gelegenheid is NPO Cultura bij vrijwel alle digitale televisie-aanbieders in het basispakket te zien.

Bij kabelaar Ziggo is de zender te volgen via kanaal 222. Bij KPN/Telfort/XS4all is de zender te zien op kanaal 23. Een overzicht van de kanalen per aanbieder vind je hier. De beelden zijn ook live te zien via de website van NPO Radio 2.

Top 2000 a gogo

Ook het televisieprogramma Top 2000 a gogo is tot en met eind dit jaar weer dagelijks te zien op NPO 3. Top 2000 a gogo is een programma van de NTR over de lijst der lijsten. Gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis.

Vanavond, maandag 25 december, kan je om 20.20 uur kijken naar The Best Of Top 2000 A Gogo. Dat wordt uit gezonden op NPO3. De herhaling is later die avond om 00.34 uur. De overige uitzendingen van het programma zijn elke avond rond 19.25 uur.

Beeld en Geluid

Publiek is welkom om een gedeelte van de uitzending van de Top 2000 live bij te wonen vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Er zijn een beperkt aantal plaatsen vooraf te reserveren voor een tijdslot van een half uur en deze zijn inmiddels uitverkocht. Langskomen is mogelijk maar dat kan enige wachttijd met zich meebrengen. Via Twitter houdt Beeld en Geluid je op de hoogte van de wachttijden.

Spotify

Vrijwel de gehele editie van de Top 2000 van dit jaar is ook te beluisteren via Spotify.

Video: