Top 2000

NPO Radio 2 Top 2000 Stemweek van start in Brabantse Liempde

Vandaag gaan de stembussen open voor de Top 2000 van NPO Radio 2. De ‘Stemweek’ wordt geopend in het Noord-Brabantse Liempde.

Stemweek

De Top 2000 Stemweek wordt gehouden van vrijdag 25 november tot en met vrijdag 2 december. Voor het eerst trekt NPO Radio 2 het land in om de stemmen voor de “lijst der lijsten” te verzamelen. Luisteraars konden opgeven welke plaats in aanmerking kwam om de stemweek te openen. Liempde kwam als winnaar uit de bus. In totaal stemden 55.000 mensen op deze stemming. Stemmen kan ook eenvoudig via de website van de radiozender.

Ekdom

DJ Gerard Ekdom reed vanmorgen met de speciale Top 2000 Stembus naar het Brabantse dorp om daar de Stemweek af te trappen. Tijdens de eerste dag van de Stemweek wordt er op locatie in Liempde een speciale uitzending gemaakt.

Gedurende de week die erop volgt staat de stembus van de radiozender elke dag op een andere locatie en helpen de dj’s van NPO Radio 2 luisteraars “met keuzestress uit de brand”. Er kan tot en met vrijdag 2 december gestemd worden.

Top 2000 Stembus

Van maandag 28 november tot en met donderdag 1 december zenden Vroeg op Frank en Ekdom in de Ochtend elke morgen uit op een andere locatie vanuit de Top 2000 Stembus. De bus staat maandag in Leiden, dinsdag in Zaltbommel, woensdag in Eindhoven en donderdag in Joure. Op vrijdag, de Stemfinaledag, is de Stembus terug in Hilversum en zendt NPO Radio 2 de hele dag uit vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid.

Stemfinaledag

De laatste dag waarop je kunt stemmen is op vrijdag 2 december, de Stemfinaledag. Diverse BN’ers zijn dan in het Top 2000 Café te gast om te praten over hun favoriete Top 2000-nummers. Na afloop van de Stemfinaledag wordt al meteen de top 3 van de lijst der lijsten bekendgemaakt. Tijdens de Stemfinaledag kan overigens ook het Top 2000 Café worden bezocht.

DJ’s

Deze week is ook het DJ-team bekend gemaakt dat de lijst vanaf Eerste Kerstdag gaat presenteren op de publieke radiozender. Nieuw in het team zijn Ruud de Wild, Evelien de Bruijn en Marisa Heutink.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.