NPO Radio 2 zendt The Passion uit met audiodescriptie

De uitzending van The Passion is dit jaar met audiodescriptie te volgen via NPO Radio 2. Bij deze audiodescriptie beschrijft radio DJ Wouter van der Goes tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt. In samenwerking met Stichting Bartiméus is het jaarlijkse muzikale paas-evenement helemaal uitgeschreven.

Witte Donderdag

The Passion wordt, zoals gebruikelijk, op Witte Donderdag uitgezonden. Het evenement vindt dit jaar op 29 maart plaats in de Bijlmer. NPO Radio 2 zendt The Passion op Witte Donderdag tussen 18.00 en 22.00 uur uit in een gezamenlijke uitzending van de EO en KRO-NCRV, gepresenteerd door Wouter van der Goes. Henk van Steeg doet verslag.

Audiodescriptie

Blinden en slechtzienden kunnen The Passion dit jaar met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. “​In samenwerking met Stichting Bartiméus gaan we het hele verhaal voorzien van audiodescriptie“, legde Wouter uit in Wout2Day.

Goed volgen

Eveline Ferwerda, projectmanager Bartiméus Sonneheerdt: ‘Door de rijke beeldvertelling van audiodescriptie zijn televisie en film ook voor mensen die niet goed zien of blind zijn weer goed te volgen. Dat betekent niet alleen toegang tot informatie, cultuur en entertainment maar heeft ook een belangrijk sociaal aspect. Dit jaar kan een blinde moeder, dankzij KRO-NCRV en de EO, samen met haar gezin naar The Passion kijken zonder iets te missen, dat vinden wij fantastisch.’

Luisteren

De live-uitzending van The Passion met audiodescriptie is op Witte Donderdag 29 maart vanaf 20.30 uur te beluisteren via NPO Radio 2. NPO Radio 2 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: