NPO Radio 4 in het teken van Hart & Ziel Lijst 2018

Op NPO Radio 4 is tot en met vrijdag de Hart & Ziel Lijst 2018 te horen. De lijst kent dit jaar een nieuwe nummer 1.

Winterreise

Franz Schuberts Winterreise is de nieuwe nummer 1 in de Hart & Ziel Lijst. Daarmee wordt de successerie doorbroken van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, dat  sinds de eerste editie in 2012 de Hart & Ziel Lijst aanvoerde. De klassieker van Bach staat dit jaar op de tweede plaats. Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt maakt de top 3 compleet. De gehele lijst vind je hier.

“Opvallend”

Niels Wensing, interim zendermanager van NPO Radio 4: “Opvallend is dat dit jaar zeven muziekstukken van vrouwelijke componisten in de Hart & Ziel Lijst staan. We merken dat de verschillende campagnes die gevoerd zijn effect hebben op de volgorde van de werken. Dit toont maar weer aan dat deze lijst echt leeft bij de liefhebbers van klassieke muziek. De NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst is een fantastisch instrument om deze prachtige muziek breed onder de aandacht te brengen en met onze luisteraars te vieren.”

Hart & Ziel Festival

Op vrijdag 19 oktober is TivoliVredenburg het podium voor het Hart & Ziel Festival, live te horen op NPO Radio 4. Tijdens de uitzending wordt afgeteld naar de nummer 1 van de lijst. Diverse werken uit de top 40 worden live uitgevoerd. Daarnaast zijn er in het gebouw allerlei activiteiten, zoals een lunchconcert, lezingen, en workshops. Het festival wordt feestelijk afgesloten met het Hart & Ziel Slotconcert in de Grote Zaal in TivoliVredenburg.

Televisie

Met het tv-programma Hart & Ziel sluit de NTR op NPO 2 aan bij de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. In dit programma gaat Floris Kortie op bezoek bij mensen in het hele land die een persoonlijk verhaal hebben bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst. Hart & Ziel wordt van 15 t/m 19 oktober uitgezonden op NPO 2, direct na Nieuwsuur.

Luisteren

NPO Radio 4 zelf is in heel Nederland te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. De lijst is ook te beluisteren via de website van NPO Radio 4 en Spotify.

Audio: