NPO Radio 4 komt met klassieke dansmuziek tijdens DansNacht

De publieke klassieke radiozender NPO Radio 4 draait komende nacht klassieke dansmuziek tijdens de DansNacht.

Dansbare klassieke muziek

In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 24.00 en 04.00 uur ‘s nachts draaien de presentatoren Carine, Jet, Beitske en Sander van het programma Voor de Dag op NPO Radio 4 de meest dansbare klassieke muziek. Daarnaast laat onder anderen Perquisite zijn favoriete klassieke dansmuziek horen waaronder werken van Ravel, Dvořák en Saint-Saëns.

Swingende uren

Het worden vier volle, swingende uren aldus de publieke radiozender. Zo nemen componist/producer Perquisite en Merlijn Kerkhof (Volkskrant-journalist en schrijver van bestseller Alles begint bij Bach) uit hun eigen platenkast dansbare klassieke toppers mee om te draaien op de radio.

Verzoekjes

Luisteraars kunnen ook verzoekjes insturen, voor symfonieën waarvan je heupen gaan wiegen, sonates waarbij je voeten van de vloer gaan en etudes waarop je niet stil kunt blijven zitten. De nacht wordt afgesloten met een lange set ultieme klassieke dansmuziek van Classical DJ Fant de Kanter.

Luisteren

Daarnaast is er ook nog een contest georganiseerd voor jonge DJ’s. Zij zijn uitgedaagd om speciaal voor deze DansNacht een remix te maken van een klassieke compositie. De beste remix wordt tijdens de NPO Radio 4 DansNacht gedraaid. NPO Radio 4 is in heel Nederland te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Voor meer informatie kijk op de nporadio4.nl/dansnacht.

Video