NPO Radio 4 presenteert de Soundtrack van de zomer

NPO Radio 4 presenteert vandaag, vrijdag 24 augustus, tussen 14.00 en 16.00 uur de Soundtrack van de zomer, een selectie van de mooiste klassieke zomermuziek.

Afsluiting

De uitzending vormt de afsluiting van Klassiek viert de zomer, een gezamenlijk project van NPO Radio 4 en NPO 2.

Bekende klassiekers

In de Soundtrack van de zomer zijn bekende klassiekers terug te vinden, zoals De Zomer uit de Vier jaargetijden van Vivaldi, maar ook Latijns-Amerikaanse muziek en swingende zigeunermuziek. Het pianoduo Scholtes-Janssens en violist Noa Eyl met zijn zigeunerensemble verzorgen live optredens tijdens de uitzending. Het programma wordt afgesloten met de ultieme zomermuziek: Summertime van George Gershwin.

Samenstelling

De Soundtrack van de zomer is samengesteld door musici, presentatoren en luisteraars van NPO Radio 4. De afgelopen weken konden zij aangeven welk klassiek muziekstuk voor hen onlosmakelijk bij de zomer hoort.

NPO 2

NPO 2 volgde tijdens de zomermaanden in Klassiek viert de zomer tien musici, die aan de hand van hun persoonlijke verhalen op zoek gingen naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Die uitzendingen zijn te nog zien via deze website.

Luisteren

NPO Radio 4 zelf is in heel Nederland te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.