NPO Radio 4 staat in teken van de filmmuziek

NPO Radio 4 staat tot en met vrijdag 3 maart volledig in het teken van filmmuziek. Naar aanleiding van de uitreiking van de Oscars op zondag 26 februari in Hollywood besteden diverse radioprogramma’s aandacht aan verschillende facetten van bekende en onbekende filmmuziek.

Ideale soundtrack

Niet alleen componisten, regisseurs, kenners, recensenten en acteurs schijnen hun licht over de filmmuziek. Ook de luisteraar speelt een grote rol: zo bepalen ze de ideale soundtrack voor de ochtend en stemmen ze online op de Filmmuziek Top 40.

Van musicalfilms, blockbusters tot romantische tranentrekkers: wat is de ideale soundtrack van de doordeweekse ochtend? In het KRONCRV-programma De Ochtend van 4 bepalen luisteraars in de rubriek ‘De Ochtendstemming’ twee weken lang met welke soundtrack ze de dag beginnen.

Filmmuziek Top 40

Tot en met 28 februari brengen luisteraars op radio4.nl hun stem uit op hun meest favoriete soundtracks. Maartje Stokkers (12.00 – 14.00 uur), Christiaan Kuyvenhoven (14.00 – 16.00 uur) en Dieuwertje Blok (16.00 – 19.00 uur) tellen op vrijdag 3 maart af naar de beste filmmuziek ooit gemaakt, bepaald door de luisteraars van NPO Radio 4.

Gasten

In het AVROTROS-programma De Klassieken ontvangt Ab Nieuwdorp filmcomponist Tom Holkenborg (beter bekend als Junkie XL) en acteurs Jacob Derwig en Carine Crutzen. In het programma Podium op Zaterdag (NTR) schuiven onder meer Martin Koolhoven, filmcomponist Bob Zimmerman en Tango-kenner Martin de Ruiter aan.

Avondconcert (MAX)

Dinsdag 28 februari luisteren liefhebbers naar een intiem filmmuziek-concert, gespeeld door diverse leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De Avond van de Filmmuziek

Op donderdag 23 februari, live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam, brengt NPO Radio 4 de Avond van de Filmmuziek. Van 20.00 en 22.45 uur brengt het Metropool Orkest de meest bekende en geliefde filmmuziek-klassiekers ten gehore.

NPO Radio 4 is in heel Nederland te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets: