NPO Radio 4 in het teken van de Vinylweek

De klassieke publieke radiozender NPO Radio 4 staat deze week in het teken van de Vinylweek. De week duurt nog tot en met 1 december.

Primeur

Voor het eerst zet NPO Radio 4 de langspeelplaat de hele week in het zonnetje. Tot en met vrijdag 1 december klinkt de mooiste klassieke muziek, afgespeeld op de oude vertrouwde platenspeler.

Wat is de mooiste klassieke platenhoes allertijden? NPO Radio 4 gaat tijdens de Vinylweek op zoek en vraagt haar luisteraars om hulp. Foto’s van de mooiste exemplaren worden verzameld op de website van de radiozender.

Verkoop LP’s in de lift

Het aantal verkochte LP’s zit de laatste jaren weer in de lift. Niet alleen in popmuziek is de verkoop van vinylplaten weer gestegen, ook in de klassieke muziek heeft vinyl een groeiende groep liefhebbers.

Programma’s

In de programma’s Vrije Geluiden (VPRO), Diskotabel (NTR), De Klassieken(AVROTROS) en Podium (NTR) viert NPO Radio 4 de hele week de romantiek van de langspeelplaat. De klassieke radiozender gaat op zoek naar legendarische platen en opvallende klassieke LP-uitgaven van het afgelopen jaar. Pianist Nicolas van Poucke vertelt in Podium over zijn liefde voor vinyl.

Slotuitzending in Beeld en Geluid

Luisteraars zijn welkom bij de feestelijke slotuitzending op 1 december van 16.00 tot 19.00 uur in Beeld en Geluid in Hilversum. De drie uur durende uitzending wordt geheel vanaf vinyl gedraaid. NPO Radio 4 roept bezoekers op om hun favoriete LP’s mee te nemen.

Luisteren

NPO Radio 4 is te beluisteren in heel Nederland via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: