NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 bereikt 3,4 miljoen Nederlanders

Bijna 3,4 miljoen Nederlanders volgden de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5 via radio, tv of website. Luisteraars van 55 jaar en ouder waarderen de Evergreen Top 1000 met een 8,6. Dit bericht de NPO in een persbericht.

“Nostalgisch, gezellig en vertrouwd”

De luisteraars ervaren de lijst als nostalgisch, gezellig en vertrouwd. Een groot deel van het publiek (85% van de luisteraars van 55 jaar en ouder) wordt dan ook geraakt door de Evergreen Top 1000. Jurre Bosman, directeur Radio bij de NPO, is trots op dit resultaat: “Het is fantastisch om te zien dat de NPO Radio 5-luisteraars zo genieten van de Evergreen Top 1000. Onze luisteraars voelen zich echt thuis bij de zender.”

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

De jaarlijst van de publieke radiozender werd dit jaar voor de negende keer uitgezonden. Luisteraars konden stemmen op hun favoriete evergreens. Het Dorp van Wim Sonneveld kreeg de meeste stemmen. De lijst was ook te volgen via NPO 1. Manuëla Kemp (Omroep MAX) nam de kijker mee naar de jaren zestig en zeventig en vertelde verhalen achter bekende hits uit de lijst.

NPO Radio 5

De verwachting is dat de NPO ook volgend jaar weer een Evergreen Top 1000 gaat uitzenden op de publieke radiozender. NPO Radio 5 is in heel Nederland te ontvangen via DAB, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Vanaf Eerste Kerstdag staat de publieke radiozender NPO Radio 2 in het teken van de Radio 2 Top 2000.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.