Hotel California nummer 1 in NPO Radio 5’s Top 200 van de Jaren Zeventig

Vandaag, vrijdag 26 mei, zendt NPO Radio 5 de Top 200 van de Jaren Zeventig uit. Hotel California van de Eagles staat op nummer 1 in deze lijst.

Jaren Zeventig

De afgelopen week stond NPO Radio 5 geheel in het teken van de jaren zeventig. Deze week wordt vandaag afgesloten met de Top 200 van de Jaren 70. Hotel California van de Eagles is door de luisteraars van NPO Radio 5 wederom gekozen tot de meest favoriete plaat van de jaren zeventig. Ook in 2016 stond dit nummer op nummer 1 in de Top 200 van de Jaren Zeventig.

Queen

Op nummer 2 staat als hoogste nieuwe binnenkomer Bohemian Rhapsody van Queen. Een andere hoge nieuwe binnenkomer is Stairway To Heaven van Led Zeppelin die op nummer 3 staat. Ook Child In Time (op nummer 9) is een hoge nieuwe binnenkomer in de lijst. ABBA is met maar liefst 7 nummers het populairst in de Top 200 van de Jaren Zeventig. Maar ook de Bee Gees zijn favoriet met 6 tracks.

Cats

De hoogste Nederlandse notering is voor de Cats met One Way Wind op nummer 7. De Volendamse band heeft ook de meeste noteringen van alle Nederlandse artiesten in de lijst, namelijk 6. De hoogste Nederlandstalige notering is Voor Haar van Frans Halsema op 10.

De hele Top 200 is te vinden op de website van de radiozender. Vrijdag 26 mei om 6.00 uur trappen presentatoren Manuëla Kemp en Henk Mouwe af met nummer 200: Crazy Little Thing Called Love van Queen.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 is overal in Nederland via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: