NPO Radio 5 in het teken van de Evergreen Top 1000

Tot en met vrijdag 29 november staat NPO Radio 5 helemaal in het teken van de Evergreen Top 1000. De lijst is elke dag te horen tussen 6.00 en 20.00 uur. De lijst wordt ook dit jaar aangevoerd door Wim Sonneveld met Het Dorp.

Lijst kleurt oranje

Nederlandse artiesten zijn dit jaar prominent vertegenwoordigd in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Bijna een kwart van de nummers komt van eigen bodem. De top 20 bestaat zelfs voor de helft uit nationaal product.

Het aandeel Nederlands product stijgt naar 228 nummers (vorig jaar 213), waarvan er 139 Nederlandstalig zijn. In de top 20 staan onder meer Lea van The Cats (op 6), Pastorale van Liesbeth List & Ramses Shaffy (op 14) en La Comparsa van ZZ & De Maskers (op 20). Onbetwiste nummer 1 is Het Dorp. De klassieker van Wim Sonneveld voert de lijst dit jaar voor de negende keer aan. De hoogste nieuwe binnenkomer komt eveneens uit eigen land: Danny Vera met Roller Coaster (op 16).

Hofleveranciers

De best vertegenwoordigde hofleverancier is ook dit jaar The Beatles, met 30 nummers. Elvis Presley staat 27 keer in de Evergreen Top 1000 en The Rolling Stones 21 keer. The Cats uit Volendam staan bij de hofleveranciers op de vierde plaats met een totaal van 20.

Uitzendingen

De lijst is tot en met vrijdag aanstaande elke dag vanaf 6.00 uur te horen. Het dj-team van de twaalfde editie van de Evergreen Top 1000 bestaat uit Jan Rietman, Jeroen van Inkel, Bert Haandrikman, Henkjan Smits, Manuëla Kemp, Hans Schiffers, Tom Herlaar, Corné Klijn en Bert Kranenbarg. “Na 20:00 wordt er elke avond lekker nagenoten in het Evergreen Café! Met gasten, muziek rondom de lijst, de Evergreen PubQuiz en het Evergreen woord van de dag!“, aldus de radiozenders

De radiozender is te beluisteren via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

De lijst vind je hier

Sociale media: