NPO Radio 5 live bij Zeezender Radio Veronica Dag vanuit Rockart

NPO Radio 5 zendt vanmiddag live uit vanuit Museum Rockart tijdens de Zeezender Radio Veronica Dag. De uitzending van TinekeShow vanuit RockArt is van 12.00 tot 14.00 uur.

The day….

31 augustus 1974….. een datum om nooit te vergeten en die ook in de toekomst nooit vergeten mag worden, een datum die niet meer weg te denken is uit de geschiedenislijn van Nederland. Op die dag stopte Radio Veronica haar uitzendingen als zeezender vanaf het zendschip Norderney.

Om deze geschiedenis ook voor het nageslacht te behouden wordt het cultureel erfgoed van deze zender in stand gehouden door Stichting Norderney. Een deel van dit erfgoed is te zien in Museum Rockart in Hoek van Holland.

Erfgoed

“Wij zullen er voor zorgen (samen met Stichting Norderney) dat al deze herinneringen behouden zullen blijven. In Museum RockArt zal tot in lengte van jaren de geschiedenis van de Zeezender Radio Veronica een prominente rol blijven vervullen. Het behoort immers tot het Cultureel Nederlands Historisch Erfgoed.”, aldus het museum.

Zeezender Radio Veronica Dag

Vandaag, 31 augustus 2017, houdt het museum de jaarlijkse Zeezender Radio Veronica Dag. Tijdens deze dag wordt er teruggekeken op de zeezenderperiode van Radio Veronica en worden mooie verhalen opgehaald. Ook is er een liveoptreden van de populaire groep Wannebiezz en Michel van Dijk. Entree voor de dag bedraagt 7,50 euro en de dag duurt van 11-18 uur.

Tinekeshow

NPO Radio 5 zendt vanmiddag live uit vanuit Hoek van Holland tijdens de Tinekeshow met Tineke de Nooij. De Nooij is zelf ook actief geweest voor de zeezender. De uitzending duurt op NPO Radio 5 van 12-14 uur. NPO Radio 5 is te ontvangen via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Video: