NPO Radio 5: The Animals op nummer 1 in Top 200 van de jaren 60

’House of the Rising Sun’ van The Animals staat dit jaar op de eerste plaats van de Top 200 van de jaren 60 van NPO Radio 5.

Week van de jaren 60

NPO Radio 5 blikt tot en met vandaag, vrijdag 23 februari, tijdens De Week van de Jaren 60 terug op het decennium waarin artiesten als The Beatles, Elvis Presley, Dusty Springfield, The Rolling Stones, Aretha Franklin, Golden Earring(s), Neil Diamond en Boudewijn de Groot furore maakten.

Afsluiting Week van de jaren 60

De door luisteraars samengestelde lijst vormt de afsluiting van De Week van de Jaren 60. De Top 200 is vandaag, vrijdag 23 februari, op NPO Radio 5 te horen tussen 08.00 en 20.00 uur.

The Animals volgen The Beach Boys op

Vorig jaar voerde ’God Only Knows’ van The Beach Boys de lijst aan. ’House of the Rising Sun’ van The Animals vertoeft al een paar jaar in de hoogste regionen van de Top 200 van de jaren 60 van NPO Radio 5. De klassieker stond vorig jaar op de tweede plek en was in 2016 al eens de nummer 1.

The Cats

De hoogste Nederlandse inbreng is deze keer ’Lea’ van The Cats, op de derde plek. Het meest gekozen Nederlandstalige nummer is te vinden op de tiende plaats: ’Testament’ van Boudewijn de Groot.

Luisteren

NPO Radio 5 is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: