NPO Radio 5 viert vijftig jaar Summer of Love

NPO Radio 5 staat tot en met vrijdag 4 augustus stil bij de Summer of Love. De Summer of Love was een van de hoogtepunten van de hippiecultuur in de jaren 60. Ze vond plaats in Haight-Ashbury, een buurt in San Francisco, in 1967.

50 jaar

Nu, 50 jaar later, staat NPO Radio 5 stil bij dit feit met love, peace en heel veel legendarische muziek. De week van de Summer of Love wordt afgesloten op vrijdag 4 augustus met de Top 67 van de Summer of Love.

Summer of Love

The Doors, Jimi Hendrix, The Mama’s & The Papa’s, Armand: de hippie-revolutie had niet alleen invloed op cultuur en politiek, 1967 was ook hét jaar van veel nieuwe muziek en festivals. Op NPO Radio 5 is van 31 juli t/m 4 augustus van 07.00 tot 0.00 uur in alle programma’s muziek uit die tijd te horen.

Top 67

Op vrijdag 4 augustus sluiten Ton Herlaar en Bert Kranenbarg de week af met de beste platen in de Top 67 van de Summer of Love. Nummer 1 in de Top 67 is San Francisco (Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair) van Scott McKenzie. Op de tweede plek staan The Doors met Light My Fire en de Nederlandse Armand bezet de derde plek met Ben Ik Te Min. De Top 67 is tussen 14.00 en 18.00 uur te horen.

Luisteren

De radiozender is in heel Nederland te beluisteren via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.