NPO Radio 6 haalt recordaantal luisteraars

nporadio6In de periode februari/maart 2015 heeft NPO Radio 6 Soul and Jazz een recordaantal luisteraars bereikt. De toekomst voor de zender ziet er somber uit maar de radiozender is in zijn nopjes met deze cijfers.

 

“Verheugd zijn we daarmee, ook dat jullie trouwe luisteraars massaal hebben afgestemd en we verwelkomen de nieuwe luisteraars met open armen. Eén en ander is natuurlijk niet los te zien van het nieuws dat over NPO Radio 6 in die periode naar buiten kwam, dat beseffen we maar al te goed.”, aldus NPO Rsdio 6 op haar website.

Begin maart werd bekend dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) voornemens is om per januari 2016 de uizendingen van NPO Radio 6 te staken. Vorig jaar bereikte Radio 6 in de periode februari-maart 158.000 luisteraars, dit jaar waren dat 233.000 luisteraars (wat neerkomt op 0,5 luistertijdaandeel).

Behoefte aan soul en jazz
De forse toename van luisteraars bevestigt dat in Nederland behoefte is aan een kanaal met verdiepende soul en jazz, aldus de radiozender. “Het sterkt ons in ieder geval om de soul en jazz in Nederland levend te houden en om ervoor te zorgen dat na 1 januari 2016 deze muziekstromingen elders bij de NPO vertegenwoordigd blijven.  De doorstart van Soul & Jazz bij de NPO krijgt komende maanden vorm.”

“Soul and Jazz” blijft bij NPO
Ook na 1 januari zal er soul en jazz-muziek te horen blijven bij de publieke omroep. Via Internet zal er een Internet-kanaal actief blijven met soul en jazz-muziek aldus NPO Radio 6 op haar website.