NPO Radio 6 komt met extra editie van ‘De Zwarte Lijst’

Van 11 tot en met 18 december is op NPO Radio 6 nog een keer de allerbeste ‘music of black origin’ te horen tijdens een extra editie van De Zwarte Lijst. Vanaf vandaag kunnen luisteraars stemmen op soul- en jazznummers. Stemmen kan tot en met 10 december op de website van NPO Radio 6.

De Zwarte Lijst

De Zwarte Lijst is een themaweek van Radio 6 Soul & Jazz waarin zwarte muziek centraal staat. Een week lang zendt de radiozender een gerangschikte lijst met zwarte muziek uit. Deze lijst is samengesteld aan de hand van de Zwarte Lijstjes die bezoekers van onze website www.radio6.nl zelf hebben samengesteld. De Zwarte Lijst bestaat niet uit een vast aantal platen, zoals bijvoorbeeld de Top2000. “Dat vinden we raar. Wij stoppen gewoon ieder jaar zoveel mogelijk platen in de tijd die we hebben. Dit jaar loopt De Zwarte Lijst van vrijdagochtend 11 december klokslag 09:02 uur tot en met vrijdag 18 december 19:00 uur.”, aldus NPO Radio 6 op haar website.

Gedurende deze tijd is De Zwarte Lijst 24 uur per dag te volgen via alle gebruikelijke kanalen waarop je naar Radio 6 Soul & Jazz kunt luisteren.

“Zwarte Muziek”

De Zwarte Lijst draait om zwarte muziek en niet om de huidskleur van de artiesten aldus de radiozender: “Zwarte muziek is soul, jazz, funk, R&B, reggae, hiphop etc. Deze muziek is niet alleen voorbehouden aan artiesten met een zwarte huidskleur, maar van oudsher zijn er wel een hoop zwarte artiesten die in deze genres actief zijn (geweest).”

De Zwarte Lijst Afterparty

Na het draaien van de nummer 1 op 18 december sluit NPO Radio 6 De Zwarte Lijst af met een afterparty in Hotel Arena in Amsterdam. Op de afterparty draaien NPO Radio 6-dj’s Vincent Gerhardt, Jaap Brienen, Corné Klijn en Eric van Holland de lekkerste platen uit De Zwarte Lijst. Luisteraars kunnen kaarten winnen voor de afterparty.

NPO Radio 6 wordt NPO Soul & Jazz

Zoals het er nu naar uitziet gaat NPO Radio 6 in 2016 verder als NPO Soul & Jazz. Zonder dagprogramma’s, maar met dezelfde soul en jazzmuziek gedurende de dag en elke avond een live-programma. Talenten in de soul- en jazzscene blijven een podium houden bij de publieke omroep. NPO Soul & Jazz is op dezelfde frequenties als het huidige Radio 6 te beluisteren via DAB+, de kabel, online en via de app. De Zwarte Lijst is in 2016 van 18 tot en met 25 maart op NPO Soul & Jazz te horen.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.