NPO Radio gezamenlijk in actie voor 3FM Serious Request

Vandaag, zondag 24 december, is de laatste dag van de actie 3FM Serious Request. DJ’s van diverse radiozenders van de NPO zullen presenteren vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn.

DJ’s

Jurgen van den Berg, Gerard Ekdom, Ab Nieuwdorp en Hans Schiffers kruipen, afwisselend, een uur lang met 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn achter de microfoon.

NPO 3FM ft. Radio 5

NPO Radio 5-dj Hans Schiffers bijt om 11.00 uur het spits af en rolt via de draaischijf van het Glazen Huis de studio binnen om van 11.00-12.00 uur samen met Domien een uur lang radio te maken. Een ‘synchroon’ uur radio dus op NPO 3FM en Radio 5. Hans brengt wat oude fragmenten mee uit zijn tijd op, toen nog, Radio 3 en hij geeft het thema van Serious Request 2017 met muziek nog meer lading.

NPO 3FM ft. Radio 1

Om 12.00 uur neemt Jurgen van den Berg van NPO Radio 1 het stokje over Hans Schiffers en presenteert hij samen met Angelique een uur lang vanuit het Glazen Huis. Tijdens deze uitzending komt 3FM-dj Wijnand Speelman langs met een vrijwilliger van het Rode Kruis en gaan ze dieper in op het thema van Serious Request dit jaar: verscheurde families in conflict- en rampgebieden samenbrengen.

NPO 3FM ft. Radio 4

Jurgen van den Berg maakt vervolgens plaats voor NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp en van 13.00-14.00 zijn hij en Sander de ‘gastheren’ op zowel NPO 3FM als Radio 4. Ab neemt het 9-jarige talent Evander Eijsink mee die een stuk op de piano speelt en een viooltrio brengt de werelden van 3FM en Radio 4 samen door een track van nu in een klassiek jasje te gieten.

NPO 3FM ft. Radio 2

Oud Glazen Huis-bewoner Gerard Ekdom zorgt voor het afsluitende feestelijke uur van deze gezamenlijke NPO Radio-actiedag voor Serious Request 2017 en is van 16.00-17.00 uur te gast.

Finale

Na de gezamenlijke uitzendingen gaat 3FM Serious Request natuurlijk nog gewoon door met Domien, Angelique en Sander. Tot en met kerstavond 21.00 uur maken zij non-stop live radio en tv, zijn ze continue online en houden de luisteraars op de hoogte van de acties in het land voor Serious Request.

De actie is te volgen via NPO 3FM, NPO 3, NPO 101 en Internet.