NPO Soul & Jazz verdwenen van satelliet

NPO Soul & Jazz, de opvolger van NPO Radio 6 is verdwenen van de satelliet. Aanbieder M7 Group SA heeft de uitzendingen van de publieke themazender via de satelliet gestaakt.

NPO Soul & Jazz

NPO Soul & Jazz is sinds 1 januari de opvolger van NPO Radio 6 Soul & Jazz en blijft te beluisteren via internet, mobiele apps, DAB+, DVB-T, analoge en digitale kabel en IPTV. Eerder werd aangegeven nog door de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) dat NPO Soul & Jazz via dezelfde manieren te beluisteren blijft als voorgangen NPO Radio 6 Soul & Jazz.

M7 Group SA staakt uitzendingen

De radiozender zond free to air uit op de Astra 3B satelliet. Aanbieder M7 Group SA heeft de uitzending gestaakt waardoor de abonnees van Canal Digitaal en TV Vlaanderen de zender niet meer via satelliet kunnen beluisteren. Mogelijk is het staken van de uitzending een gevolg van bezuinigingen bij de NPO, aangezien het omvormen van NPO Radio 6 tot themanzender NPO Soul & Jazz ook een bezuiniging van NPO-zijde is. NPO Soul & Jazz is een themazender onder radiozender NPO Radio 2.

Programma’s

De opvolger van NPO Radio 6 Soul & Jazz blijft aandacht schenken aan soul en jazz muziek. Overdag wordt er non-stop muziek uitgezonden en in de avonduren zijn er gepresenteerde programma’s te horen. Zo presenteert Andrew Makkinga elke maandag- tot en met donderdagavond het programma Soul & Jazz Live op de radiozender. Ook in het weekeinde zijn er tijdens de avondprogrammering gepresenteerde programma’s te horen. Vanaf 9 januari zijn dit onder andere Co! Live (NTR), Vrije Geluiden op zaterdag (VPRO) en Jazz in the Evening van omroep MAX op zondag.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.