NPO voert 26 maart naamswijziging themakanalen door

Vanaf 26 maart zal de NPO de namen van een aantal themakanalen gaan wijzigen. De wijziging was al aangekondigd in de begroting van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) over 2018.

Nieuwe namen

Vanaf 26 maart gaat NPO Best verder als NPO 1 extra, NPO Cultura wordt NPO 2 extra en NPO 101 wordt NPO 3 extra. De inhoudelijke profielen van de kanalen wijzigen niet aldus de NPO in een persbericht.

Alternatief

Met de naamswijziging wil de NPO de kanalen meer als alternatief voor de kijkers op de hoofdkanalen invullen en een meer niche-invulling geven voortgaande op de hoofdkanalen.

Aanbod

NPO 1 extra biedt programma’s uit het rijke archief van de NPO, met een accent op films en series. NPO 2 extra wordt de verdiepende zender met o.a. documentaires, reportages, kunst en culturele registraties en evenementen. NPO 3 extra is het kanaal met programmering voor jongeren met o.a. humor, informatie en muziek.

Voor zover bekend zal NPO 1 Extra het kanaal blijven delen met NPO Zapp/Zappelin Xtra. Voor NPO 1 Extra zal 950.000 euro, NPO 2 Extra 2 miljoen en NPO 3 Extra 1,15 miljoen euro beschikbaar komen in 2018.

Informeren

Via de themakanalen zelf en de andere platforms van de NPO wordt het publiek uitgebreid geïnformeerd over deze naamswijziging en de vindbaarheid van de kanalen.