NPO Zapp en Cartoon Network in teken van ‘Week Tegen Pesten’

De televisiezenders NPO Zapp en Cartoon Netwerk staan deze week in het teken van de ‘Week Tegen Pesten’. De aftrap vindt vandaag plaats in Helmond.

‘Wees een maatje, geen pestkop’

“Wees een maatje, geen pestkop”. Met deze boodschap geeft Nieky Holzken, Glory wereldkampioen kickboksen, maandagochtend 19 september op zijn oude school het startsein voor de landelijke Week Tegen Pesten. Staatssecretaris Sander Dekker deelt met de leerlingen nieuws over de Week tegen Pesten: een week die hard nodig is, want pesten is een probleem dat nagenoeg op iedere school voorkomt.

Cartoon Network

Cartoon Network onderstreept het belang van de Week tegen Pesten en staat een week lang in het teken van pesten. In samenwerking met Pestweb, onderdeel van Stichting School & Veiligheid en autoriteit op het gebied van pesten, wordt aandacht gevraagd voor de problematiek. Met spotjes op de zender en een speciale website, wordt advies gegeven hoe met pesten om te gaan.

Nieky Holzken is trotse vertegenwoordiger van de campagne van Cartoon Network: “Op mijn school vroeger werd behoorlijk veel gepest en als jonge jongen kwam ik al op voor iedereen die gepest werd, ik vind het vreselijk dat er gepest wordt. Ik wil dan ook de jeugd inspireren en hen na laten denken over wat pesten met je doet.”

NPO Zapp

Tot en met vrijdag 23 september vraagt de publieke kinderzender NPO Zapp online en op televisie aandacht voor het probleem. In weer een nieuwe schoolweek ervaren kinderen online en op televisie hoe het voelt om gepest te worden en belangrijker: wat ze als buitenstaander er tegen kunnen doen. Op zapp.nl/watdoejij maakt NPO Zapp het thema bespreekbaar.

Social media

Op social media (#watdoejij) geven kinderen elkaar tips & tricks en praten ze met kenners, ouders, juffen, meesters en andere kinderen over de gevolgen van pesten en wat ze er tegen kunnen doen. Ook kijken kinderen op zapp.nl naar afleveringen van Spangas (KRO-NCRV), Brugklas (AVROTROS) en het Klokhuis (NTR), waarin het pestthema centraal staat.

Films en game

Tijdens de week tegen het pesten op NPO Zapp kijken kinderen elke dag om 15.30 uur naar een film in de Zappbios: Buitenspelen, Nieuwe Vrienden, Tussen Twee Werelden, Spijt!, De Superheld en Bluebird. Met de interactieve game Iris (KRO-NCRV) helpen kinderen een virtueel karakter dat gepest wordt. Het meisje vertelt via Whatsapp hoe haar dag op school er uit ziet en wat ze meemaakt.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.