NTR Podcastprijs 2018 naar studenten Toneelacademie Maastricht

Naomi Steijger en Timo Tembuyser hebben de NTR Podcastprijs 2018 gewonnen. Zij lieten in een spannende finale de andere elf genomineerden uit Nederland en België achter zich.

88 Woningraten

Naomi Steijger en Timo Tembuyser, studenten aan de Toneelacademie Maastricht, maakten de indrukwekkende podcast “88 Woningraten”, over de bewoners van een flat in Den Haag met wie de makers een koor vormen om te zingen tegen de eenzaamheid. Luister de podcast hier.

Gedeelde 2e prijs

De 2e prijs is dit jaar een gedeelde prijs. De prijs werd uitgereikt aan Ruben Pest en Robin van Gelder die de driedelige podcastserie “Het maakbare geweten” maakten en aan Marjolein Knol voor “Oerend HarTT”, een podcast in drie delen over de TT in Assen.

28e keer

Het was alweer de 28e keer dat de NTR de aanmoedigingsprijs voor aankomende podcast- en radiomakers uitreikte. De genomineerde inzendingen waren op 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus 2018 te beluisteren in Radio Doc op NPO Radio 1. De finale, gepresenteerd door Mijke van Wijk, vond zondag 2 september plaats in De Brakke Grond in Amsterdam. De programma’s zijn nog altijd te beluisteren op Soundcloud, via Facebook en als podcast in de iTuneswinkel.

Medium

De NTR wil met deze prijs, naast het vieren van het medium podcast, een podium bieden voor aankomende podcastmakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk.

Het juryrapport vind je hier.

Sociale media: