NVJ wil informatie over ontslagen bij televisiezender RTL Z

De NVJ heeft de RTL-directie vragen gesteld over de afslanking bij RTL Z waardoor de dagelijkse programma’s Z Today en @Z van de buis verdwijnen. Dit bericht de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) op haar website.

Nieuwe programmering

Vorige week werd bekend gemaakt dat de nieuwszender per 1 januari een nieuwe programmering gaat starten. In deze programmering is geen plaats meer voor de nieuwsprogramma’s Z Today en @Z. Het verdwijnen van deze nieuwsprogramma’s kost ook banen. De contracten van minimaal elf tijdelijke medewerkers worden stopgezet.

Reorganisatie

Volgens de vereniging is er sprake van een reorganisatie en wil daarom graag meer weten over de achtergrond en impact ervan, zoals welke maatregelen er zijn getroffen om de gevolgen van de reorganisatie voor de medewerkers op te vangen. Afgesproken is om hier woensdag 30 november over verder te praten.

Onderhandelingen CAO

Woensdag beginnen ook de onderhandelingen over een nieuwe CAO bij RTL. De huidige CAO over de periode 2015-2016 loopt 1 januari af. Onlangs heeft de NVJ een presentatie gekregen over de mediamarkt waarbinnen RTL vandaag de dag moet opereren. Woensdag volgt een toelichting op de nieuwe cao-voorstellen van RTL.

Eigen CAO-voorstellen

De NVJ werkt intussen samen met enkele leden werkzaam bij RTL aan eigen cao-voorstellen, die ook met de andere bonden zullen worden afgestemd. Alle NVJ-leden bij RTL krijgen hier binnenkort meer informatie over.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.