RTL Z schrapt nieuwsprogramma’s Z Today en @Z

Vanaf 1 januari verdwijnen de nieuwsprogramma’s @Z en Z Today uit de programmering van de nieuwszender RTL Z.

Docu’s en series

De zender vult vanaf 1 januari 2017 de avond met name in met documentaires en series als Undercover Boss en Secret Millionaire. Ook gesponsorde programma’s als het techprogramma Bright TV en De Groei Challenge hebben een plek in de avond van Z. De dagelijkse programma’s @Z en Z Today stoppen. @Z is voor het laatst te zien op 16 december, Z Today op 23 december.

Van Liempt

Het programma @Z is pas sinds begin oktober te zien bij de nieuwszender. Het programma met presentator Paul Van Liempt kwam in de plaats voor zijn dagelijkse talkshow ‘Van Liempt live‘. Ook het ‘vooravond’ programma Z Today verdwijnt van de buis. Beide programma’s waren de enige actualtiteitenprogramma’s in de avondprogrammering van de nieuwszender. De overige programmering bestaat momenteel ook al uit gesponsorde programma’s, documentaires en Amerikaanse series.

“Uitbouwen”

Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL Z: “RTL Z staat inmiddels echt bekend om zijn uitgesproken documentaires. Ook de series en programma’s als Bright TV weten een trouwe groep kijkers te trekken. Dit succes willen we verder uitbouwen naar een sterke avondprogrammering met meer documentaires en series. “, aldus Louwerens.

Einde Z Today en @Z

“Helaas betekent dit dat zowel ‘Z Today’ als ‘@Z’ stopt. Ik kijk met trots terug op deze programma’s en de mooie televisiemomenten die ze hebben opgeleverd. Als enige televisiezender in Nederland waar ’s avonds hoogwaardige documentaires te zien zijn, zullen we op de schouders van deze programma’s nieuwe journalistieke formats ontwikkelen die RTL Z hopelijk nog meer zullen profileren.”, aldus de zenderdirecteur.

RTL Z blijft de “breaking news” zender van RTL Nederland benadrukt Louwerens.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.