Nations League, Oranje, Nederland, voetbal

Oefenwedstrijd Nederland – Frankrijk live op radio en tv

Vanavond doen SBS6 en NPO Radio 1 verslag van de oefenwedstrijd Nederland – Frankrijk. De wedstrijd begint om 20.45 uur en zal grotendeels in het teken staan van het overlijden van voetballegende Johan Cruijff.

Johan Cruijff

Cruijff overleed donderdag op 68 jarige leeftijd in Barcelona aan de gevolgen van kanker. Om de voetbalspeler te eren zal er vanavond in de oefenwedstrijd tussen Nederland en Frankrijk worden stilgestaan bij “de nummer 14”. In de veertiende minuut van de oefenwedstrijd tussen Nederland en Frankrijk het spel stilgelegd ter nagedachtenis aan Johan Cruijff.  Er wordt dan even niet gevoetbald, zegt directeur Bert van Oostveen van de KNVB.

Brussel

Het duel werd door de aanslagen in Brussel van dinsdag sowieso al onder versoberde omstandigheden gespeeld. Beide ploegen zouden al rouwbanden dragen en van tevoren een minuut stilte in acht nemen. Het overlijden van Cruijff zet de wedstrijd nog verder in een droevig daglicht. “We beginnen met een minuut stilte voor de slachtoffers in Brussel en leggen het duel in de veertiende minuut stil. Ter nagedachtenis aan de grootste voetballer die misschien ooit wel is voortgebracht.”, aldus Van Oostveen tegenover de NOS.

Oefenwedstrijd

De wedstrijd van het Nederlandse elftal is een oefenwedstrijd in aanloop naar de kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2018. Pas in september speelt het Nederlands elftal weer een officiële wedstrijd. Tot die tijd staat wel een aantal oefenpartijen op het programma. De eerste is vanavond de Amsterdam ArenA tegen Frankrijk.

SBS6

De uitzending op SBS6 begint om 20.00 uur met een voorbeschouwing, de wedstrijd zelf begint om 20.45 uur.

NPO Radio 1

Ook op de radio is er een live verslag te horen van de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk. In het programma Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1 is vanaf 20.30 uur een verslag te horen van Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff. Marc van Hintum doet de analyses. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.