Officieel: Veronica gaat vanaf 2019 gevechten UFC uitzenden

Veronica gaat vanaf januari de gevechten uit de Ultimate Fighting Championship (UFC) uitzenden. Dit heeft de televisiezender van Talpa vrijdagavond bevestigd.

GLORY en UFC

In oktober van dit jaar werd in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside al bekend gemaakt dat de rechten van het UFC naar Veronica zouden gaan per januari aanstaande. De televisiezender zelf wou de berichten niet bevestigen maar ook niet ontkennen.

Officieel

Vrijdagavond is bekend gemaakt dat Veronica naast GLORY ook de gevechten uit de UFC gaat uitzenden. De rechten van de competitie lagen in Nederland tot op heden bij betaalzender bij FOX Sports. Met de rechten voor de gevechten van UFC en GLORY mag Veronica zich de vechtsportzender van Nederland gaan noemen.

UFC

UFC, ’s werelds eerste mixed martial arts (MMA) organisatie, viert dit jaar zijn 25e verjaardag en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest waardevolle sportaanbieders ter wereld. De competitie heeft twee uitverkochte shows in Nederland georganiseerd en is de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse atleten in gevechtssporten, onder wie Alistair Overeem, Germaine de Randamie, Gokhan Saki, Siyar Bahadurzada en Stefan Struve.

Eerste gevecht

Het eerste evenement dat op Veronica te zien zal zijn, is een supergevecht tussen ‘flyweight’-kampioen en voormalig Olympisch gouden medaillewinnaar Henry Cejudo en ‘bantamgewicht’-kampioen TJ Dillashaw. CEJUDO versus DILLASHAW wordt op zaterdag 19 januari live gestreamd via de website van de televisiezender en is op maandag 21 januari om 23.00 uur te zien bij Veronica.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten wordt UFC sinds jaar en dag uitgezonden door FOX maar ook daar komt per 1 januari 2019 verandering in want dan gaat ESPN de competitie uitzenden.

Sociale media: