Olav Mol aan de slag voor Sport1/Veronica

sport1Olav Mol blijft betrokken de Formule1-uitzendingen in Nederland. Sport1 maakte vanmiddag bekend dat Mol voorbeschouwingen op locatie gaat doen voor Formule1-wedstrijden op Sport1 en Veronica.  Sport1 en Veronica hebben de Formul1-fans in Nederland vanmiddag bijgepraat tijdens een Formule1 Launch Event in Amsterdam. Het commentaar tijdens de wedstrijden zal, zoals eerder al bekend werd, verzorgd worden door Ronald van Dam.  Van Dam wordt ondersteund door Robert Doornbos, Jos Verstappen en Christijan Albers als co-commentator.

Betaalzender Sport1 werkt dit raceseizoen nauw samen met Veronica, dat de Grand Prixs van Canada, Amerika en Brazilië rechtstreeks uitzendt. Daarnaast is er zowel op Sport1 als op Veronica na afloop van iedere Grand Prix een samenvatting te zien.

“Dit seizoen hebben we de liefhebbers van Formule 1 ook echt wat extra’s te bieden. We zullen alle races in HD uitzenden en ook alle vrije- en kwalificatietrainingen zijn live op Sport1 te zien. Daarnaast geven we tijdens de meeste races en trainingen de kijker de keuze naar welk live signaal hij of zij wil kijken.”, aldus Will Moerer, vice-president Film1/Sport1 vanmiddag. 

Geen onderbrekingen door reclame
‘De races worden niet onderbroken door reclames en onze commentator Van Dam zal bij elke race worden bijgestaan door een deskundige uit de racewereld en Mol verzorgt een bijdrage vanaf locatie. Kortom we willen het ultieme F1-gevoel in de huiskamer brengen’, aldus Moerer.

Meer keuze voor de kijker
De Formule 1 is ook via de website van Sport1, Sport1 Go, te volgen. Via Sport1 Go geven Sport1 en Veronica de kijker de kans om zelf online de race te regisseren. “Je krijgt toegang tot maar liefst zes kanalen, waarbij je als kijker zelf de keuze hebt naar welk signaal je wilt kijken”, aldus Sport1 in een persbericht. Het racekanaal waarop de race kan worden bekeken, meerijden met de on board camera feed, de hoogtepunten nogmaals terugkijken via het highlightkanaal, een kijkje nemen in de pitstraat op het Pit Lane kanaal, of op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken via de driver tracker feed of het live timingkanaal. Interactief tweede scherm beschikbaar genaamd Sport1 Pitlane

Sport 1 Pitlane
Voor iedereen die de Formule 1 race live aan het kijken is, maakt Sport1 ook een interactief tweede scherm beschikbaar genaamd Sport1 Pitlane. Dit tweede scherm geeft een schat aan live statistieken en achtergrondinformatie over coureurs, teams en circuits weer. Sport1 Pitlane is voor iedereen gratis beschikbaar via sport1.nl en te gebruiken op desktops, laptops en tablets.

Pay per View
 De races worden ook pay per view aangeboden via de UPC- en Ziggo-platformen. Het seizoen start op 15 maart met de GP van Australië.